שלום, אורח
שם משתמש סיסמא זכור אותי
קבלנים, פרויקטים וקבוצות רכישה - כפר סבא הירוקה - השכונות הירוקות

הנושא התנהלות לא נעימה מול פרויקט view

התנהלות לא נעימה מול פרויקט view 13 שנים 8 חודשים ago #21712

• tali b
  • tali b's Avatar
  • לא מחובר
  • Fresh Boarder
להלן השתלשלות העניינים:

לפני כשבוע וחצי ראינו דירה שמאד אהבנו והתלהבנו ממנה.
ביום ראשון שבוע שעבר באנו לחתום על בקשת רכישה. חשבנו שאנחנו מגיעים למשרד לנהל מו"מ כלשהו על המחיר, תנאים, מפרט וכו', אבל למעשה כל בקשה שלנו התקבלה ב"לא", "זה מה שאנחנו נותנים ואנחנו לא נוסיף כלום", "לא יורדים במחיר".
לא על זה הטענות שלי נגד view, כי זכותם להחליט כמה הם באים לקראת הלקוח וגם זכותם המלאה להגיד "לא" על כל בקשה שלנו, אבל אותנו זה קצת ערער והחלטנו לחשוב שוב על כל העניין.

יום לאחר מכן, יום שני, התקשרה אלי אשת המכירות השנייה כדי להתעניין "איפה אנחנו עומדים", היא הייתה מאד נחמדה ואפילו אמרה שתיתן לנו ציפוי לבן לדלתות (וואו...), אמרנו לה שאנחנו מתלבטים מאד כי המחיר מעל התקציב שלנו, ואפילו ירידה של 20 אלף ש"ח מאד תעזור לנו ואם זה יקרה, נבוא לחתום באופן מיידי. היא אמרה שתבדוק מה היא יכולה לעשות (אגב, אני קוראת לה אשת מכירות, אבל מדובר במישהי בתפקיד מאד בכיר בחברה). ביקשנו ממנה שתיתן לנו תשובה ביום-יומיים הקרובים כי אנחנו רוצים להתקדם מהר- לחתום על חוזה ולהעביר להם סכום כסף נאה עד סוף אוגוסט, לפני עליית המע"מ. "אין בעיה" היא אמרה.

יומיים לא שמענו ממנה, יומיים מורטי עצבים....

ביום חמישי התקשרתי אני אליה והיא נשמעה אדישה לחלוטין. "ביררת לנו לגבי המחיר?" שאלתי, "אין מה לברר, המחיר הוא מה שאמרתי לכם. זו דירה מאד מבוקשת ולא תהיה לנו בעיה למכור אותה במחיר הנוכחי, כל הזמן אנשים באים לראות אותה...". "אוקיי..." אמרתי, "תודה". ואנחנו בתמימותנו חשבנו שהיא תחזור אלינו ביומיים האלה להגיד לנו את המידע הזה... אבל לא נורא.

במהלך הסופשבוע שוב התלבטנו מה לעשות ולבסוף החלטנו שאנחנו רוצים את הדירה, גם במחיר הנוכחי וגם כאשר לא באים לקראתינו באף בקשה (חוץ מהדלתות הלבנות כאמור....).

השבוע, ביום ראשון בבוקר התקשרתי לאותה אשת מכירות ואמרתי לה שהחלטנו שאנחנו רוצים. היא אמרה שבסדר ושאנחנו צריכים לבוא לחתום על בקשת רכישה. אמרתי לה שאנחנו רוצים לסגור את העניין תוך כמה ימים בגלל שסוף אוגוסט מתקרב ושאשת המכירות הראשונה שדיברנו איתה אמרה שאפשרי להתקדם ישר לחתימה חוזה גם בלי בקשת רכישה. היא אמרה שתבדוק את זה, גם ביקשתי שתברר את זמינות העו"ד לוודא שהוא לא בחופש או משהו כזה, כדי שהחתימה על החוזה לא תתעכב. וגם ביקשתי שתשלח לי את החוזה במייל כדי שאעביר לעו"ד שלנו. "בסדר גמור" היא אמרה, אני אשלח ואברר את הדברים".
ואז פתאום... נעלמו עקבותיה....

כל אותו בוקר אני והעו"ד שלנו ניסינו לתפוס אותה, השארנו לה הודעות, אבל היא לא ענתה ולא חזרה אלינו. להזכירכם, אמרתי לה כמה העניין דחוף וכמה אנחנו מעוניינים להתקדם מהר.
בשעה 14:00, כאשר התקשרתי מטלפון אחר היא סופסוף ענתה "היו לי בעיות בנייד" טענה.
"אוקיי, אז מה קורה?" שאלתי "העו"ד שלנו מנסה לתפוס אותך והשאיר לך הודעות".
"כן, עכשיו אני רואה... האמת היא שלא הצלחתי לתפוס את העו"ד שלנו, וזה בעייתי... כי מישהו אולי יבוא לחתום על דירה היום אחה"צ".
"אוקיי..." אמרתי, לא הבנתי מה הקשר אלי...
"כן... הוא מתלבט בין שתי דירות...."
לא כ"כ הבנתי לאן היא חותרת ושאלתי "אחת מהדירות זו הדירה שאנחנו רוצים?"
"כן" ענתה...
הייתי ממש מופתעת ושאלתי "אז למה לא אמרת לי את זה בבוקר כשאמרתי לך שאנחנו רוצים את הדירה?",
"כי הוא התקשר רק עכשיו, לא ידעתי" ענתה.
האמת שלא ברור לי למה העדיפה אותו על פנינו, למרות שכבר אמרנו לה שאנחנו רוצים את הדירה. אבל כנראה זה לא ענייני, פשוט שאלתי אותה איך מתקדמים מכאן והיא אמרה שנחכה לראות מה קורה ואם הוא חותם. ביקשתי שתעדכן אותי וגם ביקשתי שוב שתשלח את החוזה במייל כי טרם עשתה זאת.
"אין בעיה" אמרה.

זהו... לא שמענו ממה מאז. אפילו לא כדי להגיד שהדירה נמכרה למישהו אחר...
ניסיתי עוד להתקשר אליה כמה פעמים אבל ללא מענה.

אולי אנחנו תמימים וככה עושים עסקים, אבל בכל מקרה, יצאנו בתחושה מאד לא נעימה מכל הסיפור. אנחנו (ואולי שלא בצדק) ציפינו ליחס אחר מהאנשים שמהם אנחנו עושים את הקנייה הכי גדולה בחיינו.
למזלי, העו"ד שלנו ממש נחמד, מאד ניסה לעזור ולא ציפה לתמורה כאשר היה ברור שלא הולכת לצאת קנייה. אני משערת שעו"ד אחר היה עלול להתעצבן על שהפעלנו אותו לשווא.

אני יודעת שאני הייתי רוצה לדעת משהו כזה על קבלן שהייתי שוקלת לקנות ממנו דירה ולכן, למרות האורך וריבוי הפרטים, החלטתי לשתף.
הפרסום בפורום למשתמשים רשומים בלבד

תגובה: התנהלות לא נעימה מול פרויקט view 13 שנים 8 חודשים ago #21713

• יעקב
  • יעקב's Avatar
  • לא מחובר
  • Gold Boarder
  • קאלש
קודם כל לההירגע .

תהליך מסע ומתן בין עו"ד לחברה בדרך כלל לוקח זמן ולפני כשנתיים הפסדתי 1% מע"מ מכיוון שלא השלמנו את העיסקה בזמן (אני חושב שמדובר בהפסד של 5-6 אלף ש"ח על כלום ..לא נעים).אתם אפילו לא התחלתם את תהליך המסע ומתן בין עו"דינים, כך שיכול להיות מאוד שהקבלן היה מתעקש על נושאים אחרים מול העו"ד שלכם , בידיעה שאתם בלחץ והייתם מפסידים את המע"מ או העיסקה בכל מצב.

בקיץ 2009 היתה התנפלות הרבה יותר גדולה על דירות ואני די בטוח שיש מקבץ סיפורים דומים לשלכם לדיירים מכל מיני פרוייקטים ....
לא שצרת-רבים מועילה אבל זה מה שקורה כשהביקוש גובר על ההיצע
( לפעמים רק לחודש-חדשיים) בשלולית הנדל"ן המקומית .

אולי עדיף לנשום עמוק ,להרגע מנושא המע"מ ולהסתכל על כל הדירות
יד-1 ו יד-2 בשכונה (ויש הרבה) עוד פעם , לבדוק מה יותר שווה לאט לאט ולהתנהל עם קצת יותר כוח מול המוכרים (קבלנים/פרטיים) .

בהצלחה

תגובה: התנהלות לא נעימה מול פרויקט view 13 שנים 8 חודשים ago #21718

• יאיא
  • יאיא's Avatar
שלום לכם

מניסיון האישי שלנו פנו לקבלנים נוספים בפרוייקט 80+60
אנו קנינו אצל שבירו יש לציין את החברה הנל למצויינות
מהמשרד מכירות ועד עו"ד של החברה מומלץ בחום .
בהצלחה

תגובה: התנהלות לא נעימה מול פרויקט view 13 שנים 8 חודשים ago #21721

• הוד וקרן
  • הוד וקרן's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • פרץ לוזון- אהוד מנור 16
טלי שלום,
ממה שהבנתי את חייבת להגיד תודה שלא חתמת.
יש משפט חזק מאד במיוחד בתחום הנדל"ן- "החיפזון מהשטן"
אם הייתם חותמים על הדירה בשיא המהירות הייתם משלמים על זה אחר-כך בריבית דריבית, האמיני לי.

כשאת פעם הבאה תגיעי למו"מ מול קבלן את חייבת להבין שידך על העליונה וכל עוד לא חתמת, המו"מ חייב להתנהל בקצב שלך ואת חייבת להוציא כמה שיותר.
אחרי החתימה הקבלן יתחיל לסחוט אותך על כל מיני דברים שלא תביני מאיפה מש*ין הדג.

ואגב, מבלי להכיר את פרוייקט VIEW אני יכול להבטיח לך שיש הרבה דירות אחרות טובות מזאת שהתלהבת ממנה.

אז תנשמי אוויר ותצאי לשופינג נוסף בין כל הקבלנים בירוקה.

תגובה: התנהלות לא נעימה מול פרויקט view 13 שנים 8 חודשים ago #21732

• SNH
  • SNH's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • THE GARDEN- בניין 12
הקבלנים בטח מנצלים את זה שקונים ממהרים לרכוש כדי לא לספוג את העליה במע"מ.

תגובה: התנהלות לא נעימה מול פרויקט view 13 שנים 8 חודשים ago #21764

• tali b
  • tali b's Avatar
  • לא מחובר
  • Fresh Boarder
תודה על התגובות,

באמת כבר הפנמנו שנספוג את עליית המע"מ, אבל לא נקנה בלחץ.
נראה לי נחכה איזה חודשיים לרענון שוק הדירות ולהתייצבות המחירים אחרי עליית המע"מ (וגם מקווים שאולי לקראת החורף המחירים קצת ירדו)

כבר עברנו על רוב הפרוייקטים בשכונה, אולי עוד חודשיים ההיצע קצת ישתנה...