בהמשך לשרשור הזה:
www.green-kfarsaba.co.il/forum/11
/17693
.html
אתחיל להציג בפורום דוגמאות לליקויים מהדירה שלי ומה הטיפול והשירות שניתן על ידי דניה סיבוס לליקויים אלו.
התיאורים יהיו עובדתיים בלבד.
רקע רלוונטי: הדירה נמסרה לנו בתאריך 20/9/2010.
מסירת הדירה היתה על ידי המהדס איליה שבאותו זמן היה מנהל העבודה באתר.
תהליך המסירה היה - איליה נתן לי ולאשתי את המפתח לדירה ואמר לנו לעבור בעצמנו לבד על הדירה ולחזור אליו עם רשימה.
הדירה היתה לא מאד נקיה - רק ניקוי ראשוני של חומרי בנין, כמו כן לא היו מים בכלל.
לאחר שהזמננו חברת ניקיון, נתגלו מרצפות פגומות ושבורות. דיווחתי על כך לאיליה וביקשתי שיבואו לסדר זאת כעת לפני שאני נכנס לדירה. איליה אמר שאין מה לדאוג, כל תקלה שקשורה בריצוף או ברובה או בצבע, הם מתקנים בלי בעיה ואין צורך לעשות מזה סיפור, רק וידא שיש לנו מרצפות ספייר. עוד אמר שזה יקח קצת זמן כי הם עסוקים עם מסירת הדירות האחרות בבנייני שלב א'.
זה לא טופל. למרות בקשות חוזרות.
אנחנו בינתיים היינו חייבים לעבור כבר לגור.
הטיפול בדירות נמסר למחלקת שירות הלקוחות של החברה.
גם מחאלד ביקשנו והוא אמר שזה לא בעיה כלל אם יש לנו מרצפות ספייר.
בהמשך בוצע מפגש פרטני של נציגי מחלקת שירות לקוחות של דניה סיבוס עם מי מהדיירים שרצה בכך. זה התקיים בתאריך 6 ביוני 2011 ובין היתר נכחו מטעם דניה: פזי שפירא וענת זילברבוש שהיא מנהלת שירות הלקוחות.
בפגישה זו העברתי להם רשימת ליקויים מודפסת. לבקשתי גם ביקרו אצלי בדירה חאלד וניסן חג'בי וראו את מרבית הליקויים בעיניהם.
גם בהזדמנות זו ציין חאלד כי נושא ריצוף רובה וסדקים בקירות זה שטויות כלשונו.
לאחר 6 ביוני 2011 לא תוקנו הליקויים. לקראת תום שנה מהמסירה הזמנתי את חברת הדס ביקורת מבנים והעברתי לזייתוני ולדניה דו"ח בדק בית, על תהליך זה פירטתי בשרשור הקודם.
כעת נתמקד בליקוי של מרצפות פגומות או שבורות.
כפי שציינתי, במהלך השנה וקצת האחרונה, פניתי לתיקון הליקוי למספר גורמים מדניה ובהם: איליה המהנדס, חאלד מצוות התיקונים,
ולמחלקת שירות הלקוחות. ציינתי ברשימה המודפסת שמסרתי ביום 6 ביוני 2011 שלא ניתן היה להבחין בפגמים בריצוף בעת המסירה אלא לאחר ניקיון יסודי של הבית.
בדו"ח חברת בדק הבית מופיעים איתורים מדוייקים של מרצפות הנדרשות להחלפה בגלל פגם או שבר.
דו"ח חוות הדעת הנגדית שהוכן על ידי קובי ברבן אדריכל (משפטן) מומחה ונמסר לדניה סיבוס ביום 31/10/2011 לפי המצוין בו - המומחה מטעם דניה סיבוס מציין לגבי המרצפות שצוינו בדו"ח של חברת הדס בהתייחסותו שנדרשת החלפה.
אתמול 5/12/2011 קיבלתי מכתב רשמי מדניה סיבוס המתייחס לדו"ח חוות הדעת הנגדית של קובי ברבן בו בין היתר ביחס לליקויים של ריצוף פגום הם מציינים "אין מצוין בפרטיכל מסירת הדירה - נדחה".
טיעון זה של דחיה בגלל שלא צוין בפרוקול המסירה יכלו כמובן לטעון בהרבה מאד הזדמנויות לפני כן ומעולם לא ציינו זאת. כפי שציינתי ברשימה שמסרתי ב- 6 ביוני 2011 גם כתוב במפורש שזה לא ניתן היה לצפיה במסירת הדירה.
בנוסף אצרף כאן תמונות שמראות מרצפות פגומות לדוגמה כך שתוכלו לראות לפי הפגם שזה היה כבר מלכתחילה בעת התקנת המרצפת ולא יתכן שזה קרה לאחר מכן.
כל המעונין לדבר איתי, מספר הטלפון שלי 077-9101144
אריק