דןד כתב:שלום קרן והוד
1. תודה על כל העצות. עדיין לא קניתי כלום. אני רק בודק ומתייעץ עם אנשי הפורום לגבי המלצות וטיפים.
2. יש "באמתחתי" שני קבלנים שכן נתנו מפתח לפני גמר התשלום ואפשרו לי לעבוד בדירה. מדובר בטווח של כשבוע לאחר תשלום של 95% מערך הדירה. אריה פרשקובסקי - ראשל"צ, עופר רוטברג - רעננה.
3. אני חושב שאם כבר שילמתי את רוב סכום הדירה, למשל 95-97%, אין שום סיבה שהקבלן לא "יתגמש" קצת (הרי אני לא עומד להרוס את הדירה ואז להתחרט - ואם כן, יש סעיף קנס בחוזה).
4. מכל השידרוגים שציינתם / ציינתי, אותי מעניין נושא המיזוג בלבד. כיוון שמדובר בהנמכות של גבס בכל הדירה, כמות הלכלוך הינה עצומה. בפרויקט שאני מתייחס אליו אין את כל הנ"ל כך שכל מתקין מזגנים יהיה "לא דרך הקבלן". יש לי נסיון רב בשידרוגים ותוספות בדירות מאוכלסות אך לנושא התקנת מיזוג (כמו במקרה זה - התקנה מאפס) עדיין לא מצאתי פתרון.
הכל טוב ויפה, אבל שים לב לסיטואציה הבאה ואז תבין למה הקבלנים לא מכניסים לפני כן- נניח קיבלת את המפתח לפני הזמן, הכנסת בעל מקצוע כלשהו והוא עשה נזק כלשהו. הם מפחדים שתתבע אותם על הנזק כאשר למעשה איש המקצוע עשה זאת ולא הם.
לחילופין, יש גם את האינטרס שלך- נניח שהאיש מקצוע שלך עשה עבודה מושלמת, אחריי כמה ימים קיבלת מפתח ובבדק בית גילית נזק כלשהו, הקבלן יכול לטעון שהאיש מקצוע שלך עשה זאת ולא הם ולהסיר אחריות.
לגביי שני הקבלנים שאתה מכיר שנותנים מפתח לפני הכניסה, אז מה?
אז תקנה דירה בראשון או ברעננה בגלל השיקול הזה ולא בגלל שיקולים חשובים אחרים???
אתה צריך לבחור את הדירה שהכי מתאימה לך ללא קשר ליום קבלת המפתח כי זוהי החלטה שתצטרך לשאת ולגור בה בשנים הקרובות. ואם לצורך העניין תגור אצל ההורים שלך (סתם כדוגמא) עוד שבועיים אבל הרווחת את דירת חלומותיך אז תעשה כך!
אני מקווה שהמסר הועבר ובנימה זו אני מציע לך למצוא את דירת חלומותיך בכפ"ס הירוקה כי לא נראה לי שראשל"צ מדגדגת את הירוקה ורעננה בעיניי זה סוס שפעם היה מנצח והיום הוא גוסס לאיטו.
בהצלחה דןד עם נ סופית.