שלום, אורח
שם משתמש סיסמא זכור אותי
קבלנים, פרויקטים וקבוצות רכישה - כפר סבא הירוקה - השכונות הירוקות
  • עמוד:
  • 1
  • 2

הנושא עלויות ועד בית

עלויות ועד בית 15 שנים 4 חודשים ago #12199

• ron
  • ron's Avatar
  • לא מחובר
  • Fresh Boarder
אהלן חברים,
אנחנו עתידים להכנס בחודשים הקרובים לביתנו החדש ורצינו לדעת מתושבי השכונה הותיקים האם יש כבר הערכות של גובה תשלומי ועד הבית הממוצעים בשכונה?
הפרסום בפורום למשתמשים רשומים בלבד

תגובה: עלויות ועד בית 15 שנים 4 חודשים ago #12200

אנחנו פיצלנו
200 4חד
220 5
240 6
260 7

תגובה: עלויות ועד בית 15 שנים 4 חודשים ago #12202

• אריק
  • אריק's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • בנין 4 ECO (שלב א')
גן/דופלקס/פנטהאוז לא משפיע? לדוגמה האם 5 חדרים דירת גן ו- 5 חדרים דופלקס/פנטהאוז משלמים כמו 5 חדרים באמצע הבנין?

תגובה: עלויות ועד בית 15 שנים 4 חודשים ago #12207

• ron
  • ron's Avatar
  • לא מחובר
  • Fresh Boarder
זה משנה כמה דיירים בבניין? אצלנו יש 16 דיירים בלבד.
האם יש חברת נהיול לבניין או שהבניין מנהל את הועד בעצמו?

תגובה: עלויות ועד בית 15 שנים 4 חודשים ago #12211

• אייל
  • אייל's Avatar
  • לא מחובר
  • Gold Boarder
  • ק. רכישה מתחם 60
והכי חשוב כמה מעליות. כל מעלית מוסיפה הרבה כסף לחשבון החודשי.

תגובה: עלויות ועד בית 15 שנים 4 חודשים ago #12217

• איל
  • איל's Avatar
  • לא מחובר
  • Gold Boarder
  • אקו א'
עד כמה שידוע לי החוק היבש של עלויות ועד בית הוא שועד בית מתחלק בין הדיירים על פי גודל הדירה. זאת אומרת שלמי שיש דירה גדולה יותר, ישלם יותר לועד הבית.

מעולם לא הצלחתי להבין את ההגיון שעומד מאחורי הקביעה הזו. האם מישהו מחברי הפורום המכובדים יכול אולי להסביר לי?

מה הקשר בין התשלום לועד הבית לבין גודל הדירה? הרי התשלום לועד הבית אמור לכסות הוצאות הקשורות לרכוש המשותף של הבניין כמו, חשמל, מים, נקיון, תחזוקה שוטפת וכו' - של הרכוש המשותף בלבד.

אז מה הקשר לגודל הדירה?

תגובה: עלויות ועד בית 15 שנים 4 חודשים ago #12221

• eyal
  • eyal's Avatar
  • לא מחובר
  • Gold Boarder
  • שכטמן
איל כתב:
עד כמה שידוע לי החוק היבש של עלויות ועד בית הוא שועד בית מתחלק בין הדיירים על פי גודל הדירה. זאת אומרת שלמי שיש דירה גדולה יותר, ישלם יותר לועד הבית.

מעולם לא הצלחתי להבין את ההגיון שעומד מאחורי הקביעה הזו. האם מישהו מחברי הפורום המכובדים יכול אולי להסביר לי?

מה הקשר בין התשלום לועד הבית לבין גודל הדירה? הרי התשלום לועד הבית אמור לכסות הוצאות הקשורות לרכוש המשותף של הבניין כמו, חשמל, מים, נקיון, תחזוקה שוטפת וכו' - של הרכוש המשותף בלבד.

אז מה הקשר לגודל הדירה?
מסכים איתך.
בדירה הקודמת שלנו מיסי הועד התחלקו בצורה שווה בין הדירות ולא היה משמעות למספר החדרים בכל דירה.

תגובה: עלויות ועד בית 15 שנים 4 חודשים ago #12222

יש בהחלט היגיון. דירה גדולה יותר מכילה באופן סטטיסטי יותר אנשים שצורכים יותר שירותים של הבניין (מעלית, ניקיון, זבל) ולכן מיסי הועד היחסיים גבוהים יותר. כמובן שזה לא תמיד המקרה, כי יכול להיות רווק בפנטהאוז ומשפחה מרובת ילדים בדירת 3 חדרים, אבל היו צריכים לקבוע איזה שהוא קריטריון. אסיפת הדיירים יכולה לשנות את המכניזם הזה שקבוע כברירת מחדל בחוק ולהפוך לחלוקה שווה בשווה.

תגובה: עלויות ועד בית 15 שנים 4 חודשים ago #12228

• אריק
  • אריק's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • בנין 4 ECO (שלב א')
לפי החוק, אסיפת דיירים יכולים להחליט כל דבר בקשר לגביית דמי וועד בית. אם אין הסכמות ברירת המחדל היא לפי שטח.

אני חוזר על שאלתי לגבי איך נקבע אצל אורי מה שפירט קודם

אריק כתב:
גן/דופלקס/פנטהאוז לא משפיע? לדוגמה האם 5 חדרים דירת גן ו- 5 חדרים דופלקס/פנטהאוז משלמים כמו 5 חדרים באמצע הבנין?

תגובה: עלויות ועד בית 15 שנים 4 חודשים ago #12230

• פבל
  • פבל's Avatar
  • לא מחובר
  • Expert Boarder
שי ואפרת שחר כתב:
יש בהחלט היגיון. דירה גדולה יותר מכילה באופן סטטיסטי יותר אנשים שצורכים יותר שירותים של הבניין (מעלית, ניקיון, זבל) ולכן מיסי הועד היחסיים גבוהים יותר. כמובן שזה לא תמיד המקרה, כי יכול להיות רווק בפנטהאוז ומשפחה מרובת ילדים בדירת 3 חדרים, אבל היו צריכים לקבוע איזה שהוא קריטריון. אסיפת הדיירים יכולה לשנות את המכניזם הזה שקבוע כברירת מחדל בחוק ולהפוך לחלוקה שווה בשווה.

אין בזה שום הגיון, משלמים על שימוש ברכוש משותף וזהו, נקודה.
עברתי כמה וכמה דירות לפני כן ואף פעם לא נתקלתי בעלויות שונות לפי סוג הדירה.
לא יהיה לזה סוף. לי אין ילדים קטנים, אז מה אני אבקש לשלם פחות כי אני לא משתמש בחדר עגלות :huh: ?

תגובה: עלויות ועד בית 15 שנים 4 חודשים ago #12231

אכן החוק היבש מדבר על שטח הדירה כמדד למחיר היחסי.
אצלינו בבניין היה ויכוח בנושא וכרצון טוב של כל הדיירים הגענו לפשרה שתשמור על שכנות טובה.
אכן אין הגיון בתשלום לפי מספר החדרים...בד"כ למספר חדרים גדול ומכאן למחיר גבוהה של נכס מגיעים בשלב בחיים בו הילדים כבר יוצאים מהבית.
היה הרבה יותר הגיוני להחליט לפי מספר נפשות הרשומות בדירה אבל החוק הוא חוק וניתן רק לקוות שביתר הבינינים ישאפו לשכנות טובה.

תגובה: עלויות ועד בית 15 שנים 4 חודשים ago #12247

• עינת
  • עינת's Avatar
  • לא מחובר
  • Senior Boarder
יש הגיון מסוים.
ככל שידוע לי, החלק היחסי ברכוש המשותף אינו שווה בין כל הדירות, אלא לדירה גדולה יש חלק גדול יותר ברכוש המשותף.
אם זה נכון, הגיוני שדמי ועד הבית יתחלקו גם כן באופן יחסי.
  • עמוד:
  • 1
  • 2