שלום לכולם,
ראשית, עדיף שער ולא מחסום. שנית, אסור שתהיה פתיחה עם שלט, אלא פתיחה טלפונית, כאשר רק מספרי טלפון מאושרים יוכלו לפתוח את השער. לדעתי זה מה שצריך לעשות.
בקשר לביטחון בשכונה:
ראשית, לפני כמה זמן אני פתחתי נושא בעניין משמר השכונה שהוא חלק מהמשמר האזרחי בעיר. יש לנו גיבוי מלא מהמשטרה לעניין הזה.
ראו לינק לנושא הזה כאן:
www.green-kfarsaba.co.il/forum/7
/10283-q
.html
הרבה תגובות, חלק חיוביות וחלק פחות היו לגבי העניין הזה. מי שרוצה להיכנס לרשימת המתנדבים יכול לשלוח לי מייל:
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
בנוסף, הנה המכתב ששלחתי זה עתה לקבט העירייה ולנציג המשטרה האחראי על המשא"ז בעיר:
רונן ומאיר שלום,
כזכור לכם, בתאריך ה- 29 באוגוסט 2010 נערכה פגישה בינינו יחד עם אורי, ובה דנו בהרגשת הביטחון הירודה של תושבי השכונה והגברת האכיפה בשכונה, כמו גם בהיענות שלנו למצוא מתנדבים למשמר השכונה.
אורי סיפר לכם אז כי רכבו נגנב, זה היה בערך לפני כחצי שנה. בנוסף דיברנו על כמות האנשים "הלא ידועים" שמסתובבים בשכונה.
לצערי, עלי לומר כי אתמול נגנב עוד רכב ממתחם חניית פרויקט אקו שלב א' הממוקם גם הוא בשכונה (תב"ע60) ממש מדרום לדרך בגין. הרכב שנגנב מסוג: יונדאי I20, מספר: 5757372. פרויקט אקו שלב א' מורכב ממתחם של 4 בינינים ובחלקו כבר מאוכלס, ויתאכלס רובו ככולו בחודש חודשיים הקרובים.
לצערי לא הצלחתי עדיין לגייס מספיק אנשים למשמר השכונה. אני מקווה כי לאחר איכלוס מאסיבי יותר בעוד מספר חודשים אולי ההיענות תגבר.
למרות זאת בטיחות התושבים היא בידי המשטרה והעירייה.
1.אני מבקש להגביר את הסיורים של חברת גושן באזורים המיושבים בשכונה החדשה. הייתי אומר בזהירות, שאם אני הייתי גר בשכונה (וזה יקרה עוד החודש), הייתי רוצה לראות סיור עובר ליד הבניין שלי לפחות 3-4 פעמים בלילה. לדעתי כל רכב שנע בכבישי השכונה בשעות לא שגרתיות יש לעצור לבדיקה ולוודא מי היושבים בו - אין יותר מדי לאן לנסוע בשכונה הזו בלילה.
2.אולי אפשר כי בשעה מסויימת, נאמר 23:00 הסיור יחסום באמצעות מחסומים ניידים את הכניסות והיציאות לשכונה ויסירו אותם בבוקר?
3.האם המקלט העובר שיפוץ ברחוב כהן יהווה נקודת יציאה של סיורי גושן לטובת השכונה הירוקה בפרט?
4.האם לדעתכם המשאבים הקיימים כיום, מספיקים על מנת לאבטח שכונה גדולה כל כך? אם לא, האם נשקלים רכישות של ניידות נוספות ותקנים נוספים של סיירים?
איך עוד לדעתכם ניתן להגביר את הביטחון בשכונה? מה עוד לדעתכם אתם יכולים לעשות על מנת למנוע את גניבת הרכב הבא, שכפי שזה נראה כעת זה רק ענין של לא הרבה זמן?
בכבוד רב,
איל ולדמן, יו"ר ועד שכונת הזמר העברי הזמני.