שלום, אורח
שם משתמש סיסמא זכור אותי
קבלנים, פרויקטים וקבוצות רכישה - כפר סבא הירוקה - השכונות הירוקות

הנושא נקודות למחשבה

נקודות למחשבה 15 שנים 8 חודשים ago #10005

• מירב ופבלו
  • מירב ופבלו's Avatar
1. כפי שאחד הדיירים כתב, ראו את העיכוב כבר לפני כחצי שנה: בערך ממרץ למאי לא עבדו באתר. אני עובר שם כל יום בדרך לעבודה ופשוט לא היו פועלים באתר.
2. יש להם בעיה חמורה עם קבלני המשנה שלהם: כמעט כולם התחלפו כמה פעמים. קרמיקות, חשמל, גבס ומה לא. היחידי שלא התחלף זה מיזוג פלוס שהוא עובד ישירות מול זיתוני ולא מול דניה סיבוס. כל קבלני המשנה עשו עבודה לא מדוייקת ולא לפי התוכניות - עשו והלכו בלי לחזור.
3. בדירה שלנו לא נגעו כבר יותר מחודש למרות שעדיין לא סיימו למשל את תוכנית החשמל עליה חתמנו לפני כמעט שנה.
4. לא ברור למה הם מאשימים את העירייה שכן הבניין עצמו לא מוכן: על הלובי עובדים כבר יותר מחודשיים ושלא לדבר על הקומות העליונות.
5. כל נושא הגרייס מהשינויים זה שערוריה אחת גדולה: החתימו אותנו כבר בגרסה הראשונה על 12 שבועות איחור למרות שברור שזה לא גורם לאיחור שכן מדובר בשלב השלד והקרמיקה. לפני שחתמתי הגעתי עד עו"ד של דניה אבל לא עזר.

מי שרוצה לקבל תשובות פשוט צריך לבוא ביום שישי למשרד המכירות ולהגיד שהוא רוצה תשובות ועד שלא יקבל הוא עומד שם ומדבר עם כל הקונים הפוטנציאליים שמגיעים. לחבר שלי שקנה בחלומות כ"ס זה עבד.

לדעתי פרוטוקול 1 יהיה בסוף אוגוסט או בשבוע הראשון של ספטמבר ובגלל החגים נקבל את המפתח בשבוע השני של אוקטובר. בסופו של דבר מדובר על כ- 25 חודשים מאז היתרי הבניה. בדר"כ בנייה לוקחת 18-20 חודשים.
הפרסום בפורום למשתמשים רשומים בלבד

תגובה: נקודות למחשבה 15 שנים 8 חודשים ago #10006

• יריב
  • יריב's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • הזמר העברי
אבל בדיוק לזה הם מתחייבים, 22 חודשים מיום היתר בניה
תוסיפי עוד 3 חודשים גרייס (למקרה הצורך) והגעת בדיוק ל 25 חודשים.

יתכן ויש כאלה שבונים מהר יותר,
גם אני בדרכי לעבודה עובר כל בוקר באתר
במתחם 80 יש בניין (הכי קרוב לכביש 4)
שכולו יציקות ובנוי בשיטה הטרומית
נראה לי שהוא יהיה מוכן תוך חצי שנה, אזה מה?

אני לא מכיר מקרוב את הבעיות בפרוייקט שלכם
אבל הפיניש הוא הכי חשוב ועדיף שיעשה במדוייק ולא במהירות.

אני לא חושב שלחץ על משרד המכירות ישיג עבורכם משהו
לדעתי אתם צריכים להגיע למישרדים של זיתוני, שם גם נמצאות התשובות
שימרו על רוכבי האופניים

תגובה: נקודות למחשבה 15 שנים 8 חודשים ago #10008

• Tal
  • Tal's Avatar
יריב, תקופת הבניה היא לא ממש הנושא העיקרי בהודעות האלו, אני חושבת שיותר קשה לנו (או לחלקנו) עם ההתנהלות. לא הגיוני שהם יפרסמו בעיתונות שהם ימסרו דירות לפני הזמן, והימרו על חודש אפריל, אחר כך שמתקרבים למועד, התקשרתי המון פעמים לויקטוריה במהלך אפריל מאי יוני ונמסר לי שהם עומדים בזמנים כלומר הדירות ימסרו בחודש יולי - אני מאמינה שאני לא היחידה שקיבלה תשובות כאלו, וכתוצאה מכך דיירים התארגנו בהתאם... אחר כך מחודש יולי הם אומרים לנו עוד שבועיים באופן קבוע עד היום, אנחנו בסך הכל מבקשים תשובה יותר עיניינית, לא יתכן שהם לא צופים איחור של כל כך הרבה זמן - לפחות אם מתקשרים אליכם, תגידו - לא נמסור במועד החוזה - נקודה,!! וזו תשובה לגיטימית שגם אם לא נעים לקבל אותה, נקבל בסופו של דבר. זו סוגיה אחת, סוגיה נוספת היא נושא האחריות, כל אחד מוריד מעצמו את האחריות, דניה שולחים לזיתוני וזיתוני לדניה, לא מחזיקה מהתנהגות כזו, להבא אני אחשוב אם כדאי לי לרכוש דירה במתכונת כזו, בה יש יזם וקבלן....
בלי להשתחצן אבל אני חושבת שמי שלא נימצא בסיטואציה שלנו (דיירי אקו שלב א') ומנסה לקבל תשובות - לא יוכל להבין אותנו עד הסוף...גם אם הדברים מתבצעים במסגרת החוזה, יש התנהלות לה אתה מצפה כאשר אתה משקיע את מרב כספך!

תגובה: נקודות למחשבה 15 שנים 8 חודשים ago #10010

• לאה
  • לאה's Avatar
  • לא מחובר
  • Gold Boarder
  • אקו שלב א' בנין 1
חיזוק לדברים של טל

אכן תקופת הבניה לא היא שמעוררת תרעומת בלב רוכשי אקו שלב א' (עד לחודש אוקטובר אין לנו פתחון פה) אלה הקשר בין הרוכש לקבלן והיזם ודרך ההתנהלות שלהם (אני לא מצפה שיגידו לי בוקר טוב בכל יום) אך אנו כרוכשים היינו מצפים שאם יש איזו חריגות שלא בהתאם לחוזה שהקבלן יעדכן אותנו.
בכל תקופת הבניה היתה לנו שיחת טלפון אחת שנכניס להם כסף
כמה פעמים התקשרתי לגבי מסירת הדירה ונעניתי לפי מצב רוחה של המזכירה אפריל, יולי, סוף אוגוסט, עד לחגים היתה זורקת מה שבה לה העיקר ששיחת הטלפון תסתיים.

לפי דעתי הם לא עושים לנו חשבון, (כל עוד יש את תקופת הגרייס) ודבר לא יעזור גם אם נפגין ליד הבית של זיתוני.

מה שנשאר לנו לעשות זה רק לחכות ב ס ב ל נ ו ת.

תגובה: נקודות למחשבה 15 שנים 8 חודשים ago #10011

• אירית
  • אירית's Avatar
  • לא מחובר
  • Expert Boarder
חברה, מרגישים שכולנו כבר הגענו לקצה הסבלנות, קצה יכולת ההכלה ומורגשת גם מידה של אכזבה. אין מה לעשות, כמו שלאה כתבה, צריך סבלנות ועוד טיפה של אופטימיות. נכון שזו תקופה קשה, הילדים אוטוטו מתחילים בית ספר, אתה נודד מבית לבית והחפצים מאוחסנים ויש אי וודאות אבל לא כדאי להתפס למה שאמרה המזכירה או למה לא הודיעו רשמית, זה אבוד, גרייס נעים לכולם!

תגובה: נקודות למחשבה 15 שנים 8 חודשים ago #10013

מסכימה לגמרי עם אירית, לאה וטל.
את התרעומת והעצבים החליפה, לצערי, תחושת אפטיה...

אין לי כוח, לא לזיתוני ולא לדניה - מבחינתי שתיהן קיבלו אצלנו X אחד גדול - אני רק רוצה שזה כבר ייגמר.

עוד חודש, עוד שניים - נהיה בדירה שלנו והכל יהיה מאחורינו. המפסידות העיקריות הן שתי החברות הנ"ל, שהשם שלהן נפגע בגדול בפרוייקט הזה, מבחינת שביעות רצון הלקוחות.
בואו נקווה שלפחות מבחינת רמת הבנייה והתוצר הסופי הכל יהיה בסדר :blink: ...

תגובה: נקודות למחשבה 15 שנים 8 חודשים ago #10014

• יריב
  • יריב's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • הזמר העברי
טל,לאה אירית
אני מסכים עם כולכן
הההרגשה שלכם ברורה לי
גם אני עדיין לא יודע לאיזה תאריך לכוון בעת מכירת הדירה שלי.
גם אני כמוכם לא מעוניין להיתפס עם "המכנסיים למטה" ולצאת קרח ומכאן ומכאן.
גם בחלמומות הורידים ביותר שלי (מותר לי, יש לי שלוש בנות) אני לא חולם על 22 חודשים לאחר מתן היתר וזאת למרות הצהרות של מנהל הבניה בשלב שלו (שלב ב).
אני הולך על הסנריו הגרוע ביותר 25 חודשים.

המקרה שלכם הוא המבאס ביותר (משתתף בצערכם) כניסה מתוכננת שלפני תחילת שנת הלימודים, בעיקר לאלו שלא גרים כיום בכפר-סבא.

אין לי אלה לנסות ולנחם אתכם בעבודה שבעוד מספר חודשים תשבו על המרפסת
ותספור ציפורים נודדות.
ילדים בחופשה ישחקו תופסת
בין הבית לבין השדות.

עוד תראו, עוד תראו
כמה טוב יהיה
בשנה, בשנה הבאה.

ענבים אדומים יבשילו עד הערב
ויוגשו צוננים לשולחן.
ורוחות רדומים ישאו אל אם הדרך
עיתונים ישנים וענן.

עוד תראו, עוד תראו...

בשנה הבאה נפרוש כפות ידיים
מול האור הניגר הלבן
אנפה לבנה תפרוש באור כנפיים
והשמש תזרח בתוכן
שימרו על רוכבי האופניים
עריכה אחרונה: 15 שנים 8 חודשים ago על ידי יריב.

תגובה: נקודות למחשבה 15 שנים 8 חודשים ago #10015

• Tal
  • Tal's Avatar
:woohoo:
אתה מדרדר מרגע לדודלי... :laugh:

בו נציג את הדברים אחרת, גם אם יתנו לי את המפתח בסוף תקופת הגרייס ואני אדע שזה המועד בו אני אקבל את הדירה בטוח! אני אהיה מרוצה, הלך הרוח מלמד אותנו שגם זה ממש ממש לא בטוח, הם פשוט חושבים שאנחנו לא צרכים להעירך לזה בכלל כאילו כולנו קנינו את הדירות להשקעה או שאין לנו ילדים, חוזי שכירות/מכירה...- אנחנו בסך הכל מצפים לתשובה עניינית בכל התחומים, בין אם בנוגע למועד קבלת הדירה וגם בנוגע לליקויים בדירה (כששאלתי למה שמו לי חלון אחר שלחו אותי למכבי אש וזה אחרי שתיזזו והפילו את האחריות בין דניה לזיתוני ואני העליתי את השאלה הזו מחודש מאי ועד היום לא קיבלתי תשובה, כשאמרתי שיש להם טעות בהצבת קיר מסויים הם אמרו שהכל בסדר ומדדו את הגודל מצד אחד של הקיר ולא מהצד השני ששם הייתה סטייה של 10 ס"מ, למרות שאת זה הבנתי שהם סוף סוף "מוכנים" לסדר לגבי מועד קבלת הדירה, כפי שתיארתי בהודעה הקודמת, התחילו מאפריל!!! ואת זה הם פרסמו בעצמם. וזה תמצית הנושאים היותר בולטים). כך ש 22 חודשים או 30 חודרים זה לא האישו (אגב גם בקבלת היתר הבניה היה להם איחור)

תגובה: נקודות למחשבה 15 שנים 8 חודשים ago #10016

• לאה
  • לאה's Avatar
  • לא מחובר
  • Gold Boarder
  • אקו שלב א' בנין 1
טל
הם חייבים לתת לנו את הדירות עד סוף תקופת הגרייס מפני שאי מתן הדירות, יחייב אותם לשלם לנו דמי שכירות ואני חושבת שזה לא ישתלם להם.

בכל אופן דברנו עם ויקטוריה בשבוע שעבר והיא אמרה שהם עושים מאמצים לתת את הדירות עד החגים.

אנו בהמתנה.

תגובה: נקודות למחשבה 15 שנים 8 חודשים ago #10017

• Tal
  • Tal's Avatar
ברור שלא משתלם להם, גם עכשיו זה לא משתלם להם, הם לא מקבלים את יתרת הכסף...
לאה אנחנו כבר די קרובים לסיום תקופת הגרייס שזה 8 לאוקטובר, לפנינו חודש מלא חגים וחלוקה של 80 יחידות דיור ורובם המוחלט עדין לא עבר פרוטוקול ראשון.....

תגובה: נקודות למחשבה 15 שנים 8 חודשים ago #10018

נפגש מחר, יום שישי בשעה 10:30 מול משרדי מכירה של אקו.... חייבים להראות להם שיש לנו כח ושאנו מאוחדים!!!!
גם מי שלא באקו שלב 1... זו ההתנהלות שתקבלו אם לא נפעיל כח (אדיב אך יציב!!!!)

תגובה: נקודות למחשבה 15 שנים 8 חודשים ago #10021

• לאה
  • לאה's Avatar
  • לא מחובר
  • Gold Boarder
  • אקו שלב א' בנין 1
טל
אני חושבת שלא לכל הרוכשים תקופת הגרייס היא אחת - חודש אוקטובר, אני זוכרת שיש שרשור בנושא זה והיו דיירים שכתבו שתקופת הגרייס שלהם היא נובמבר ודצמבר (רוכשים שרכשו את הדירה לאחר יולי 2008)

אורה לי
אני מצטערת שראיתי את הודעתך רק עכשיו, בעלי כבר באתר.

נקווה לטוב