שלום, אורח
שם משתמש סיסמא זכור אותי
מערכת החינוך וילדים

הנושא שאלה לגבי בית ספר לילדי השכונה

תגובה:שאלה לגבי בית ספר לילדי השכונה 15 שנים 9 חודשים ago #9198

• עינת11
  • עינת11's Avatar
  • לא מחובר
  • Fresh Boarder
השאלה לעתיד , האם בית הספר יהיה צומח? האם בשנה הבאה ישלבו את התלמידים מהשכונה בכיתה אחת כך שבעתיד אפשר יהיה להעביר אותם כקבוצה/כיתה לבית הספר החד?

להערכתי הסעות ממשה סנה לא מתיאמות לתלמידי כתה א'
הפרסום בפורום למשתמשים רשומים בלבד

תגובה:שאלה לגבי בית ספר לילדי השכונה 15 שנים 9 חודשים ago #9201

• דורית
  • דורית's Avatar
  • לא מחובר
  • Gold Boarder
  • שבירו - בניין 7
עינת ,
לגבי שילוב הילדים בכיתה אחת כדי להעביר אותם:
העלתי את השאלה הזו באסיפת הורים שהיתה בביה"ס לילדים שעולים ל-א' שנה הבאה.
התשובה היתה חד משמעית שלא עושים דברים כאלו ובכלל שידרו שקודם שיתחילו לבנות את בית הספר החדש ואז נראה...

קצת מרגיז בהתחשב בעובדה שמספר ימים קודם היועצת בביה"ס סיפרה לי שברעננה , שכשהם היו בסיטואציה דומה, כן שמו את הילדה שלה בכיתה נפרדת עם כל הילדים מהשכונה שלה כדי שכולם יוכלו לעבור ביחד.

והיא (יחד עם המנהלת) היתה זאת שאמרה שלא עושים דברים כאלו ...

דורית

תגובה:שאלה לגבי בית ספר לילדי השכונה 15 שנים 9 חודשים ago #9202

בבית ספר ממלכתי א' בהוד השרון קיימת אותה בעיה וההורים שם נלחמים כדי שישימו את ילדי מתחם 200 בכיתה נפרדת כי בעוד שנתיים יהיה להם בית ספר חדש בשכונה.
יש הרבה התנגדות מטעם המנהלת שטוענת שמשיקולים פדגוגיים וחברתיים זה לא טוב בטווח הרחוק והקרוב. ההורים עדיין מנסים לשנות את דעתה...
המקרה מאד דומה ושווה למצא טענות ודוגמאות כדי לשכנע את ענת, מנהלת בית ספר סורקיס.

תגובה:שאלה לגבי בית ספר לילדי השכונה 15 שנים 9 חודשים ago #9206

גם אני תושב מתחם 200 היום ומתכוון להילחם קשות כדי שכן תהיה הפרדה בכיתות. הסיבות הן כדי להקל על מעבר לבית הספר החדש שיקום (ואם לא יקום אז לא קרה כלום מבחינת זה שכל ילדי השכונה יהי באותה כיתה) ויש עוד שיקול, והוא שהחברים יהיו מאותה שכונה ולא נצטרך להסיע את ילדינו אחר הצהריים להיפגש עם חברים שגרים רחוק יותר. זה גם תלוי כמובן במספר הילדים וצריך להיות הגיוני מבחינת חלוקת הכיתות. "לא עושים דברים כאלה" זו לא תשובה שתהיה מקובלת עליי.

תגובה: שאלה לגבי בית ספר לילדי השכונה 15 שנים 9 חודשים ago #9207

• הילה
  • הילה's Avatar
  • לא מחובר
  • Expert Boarder
  • אקו בניין 4
לדעתי חשוב להדגיש בפניהם את החשיבות בצמצום המעברים והשינויים שהילדים צריכים לעבור, ולכשיעברו בית ספר, לפחות הרכב הכיתה יישמר ויהיה יציב כשמסביב הכל משתנה.

למיטב זכרוני באם המושבות היו כיתות נפרדות בבית הספר לפני פתיחת בתי ספר חדשים. זה נראה לי הכי הגיוני ונכון. גם יכול לעזור בהסעות לבית ספר בבוקר ובחזרה (תורנויות הורים).

תגובה:שאלה לגבי בית ספר לילדי השכונה 15 שנים 9 חודשים ago #9208

• דורית
  • דורית's Avatar
  • לא מחובר
  • Gold Boarder
  • שבירו - בניין 7
מעניינות התגובות כאן.

אני העלתי את הנושא בישיבה עם כל ההורים כדי שעוד אנשים יצטרפו אלי והמנהלת תראה שזה לא רק גחמה שלי, אבל כל הנוכחים מלאו פיהם מים ....

תגובה: שאלה לגבי בית ספר לילדי השכונה 15 שנים 9 חודשים ago #9209

• הילה
  • הילה's Avatar
  • לא מחובר
  • Expert Boarder
  • אקו בניין 4
אני מוכנה לבוא כאמא לתלמיד לעתיד בשנה הבאה :) לשיחה עם המנהלת אם תחליטו לפנות.

תגובה:שאלה לגבי בית ספר לילדי השכונה 15 שנים 9 חודשים ago #9210

דורית (קנינו בשכונה) כתב:
מעניינות התגובות כאן.

אני העלתי את הנושא בישיבה עם כל ההורים כדי שעוד אנשים יצטרפו אלי והמנהלת תראה שזה לא רק גחמה שלי, אבל כל הנוכחים מלאו פיהם מים ....

אני רק מנסה לעזור, אין לי ילד שעולה לכיתה א'. הבן שלי עולה לכיתה ה' וכנראה יסיים את לימודייו בסורקיס גם אם יבנו בית ספר חדש שנה הבאה.

תגובה:שאלה לגבי בית ספר לילדי השכונה 15 שנים 9 חודשים ago #9212

• אירית
  • אירית's Avatar
  • לא מחובר
  • Expert Boarder
אורה, הילד שלי עולה לכיתה ו'. הוא ילמד שנה ואחר כך יעבור כבר לחטיבות. לפחות יהיה לו מעגל חברים מסביוני הכפר לפני שיעבור.
לדעתי, לא כדאי להתערב בשיקולי בית הספר , חשוב שיהיו קבוצות הטרוגניות ויהיה גיוון בכיתה. אפשר לבקש שיהיו לפחות חבר או שניים מהשכונה באותה כיתה כי אז באמת יהיה יותר קל המעבר אבל, בסופו של דבר הם נקלטים במעברים הרבה יותר טוב ממה שאנחנו חושבים.

תגובה:שאלה לגבי בית ספר לילדי השכונה 15 שנים 9 חודשים ago #9213

• דורית
  • דורית's Avatar
  • לא מחובר
  • Gold Boarder
  • שבירו - בניין 7
בנושא אחר לגמרי,

מה בדיוק הכללים של התלבושת האחידה בבי"ס ?

תגובה:שאלה לגבי בית ספר לילדי השכונה 15 שנים 9 חודשים ago #9214

חולצות חלקות עם סמל ביה"ס.

תגובה:שאלה לגבי בית ספר לילדי השכונה 15 שנים 9 חודשים ago #9215

• עינת11
  • עינת11's Avatar
  • לא מחובר
  • Fresh Boarder
ברור שבית הספר יתנגד , כך הם ימנעו מעבר של התלמידים לבית הספר החדש מכיוון שסביר להניח שלא נשנה לילדים את הכיתה אם יהיה להם טוב..

השארות בבית הספר החדש בכיתות עם תלמידים לא מהשכונה בעצם אומרת לכולנו,,, שאנחנו הופכים לשנים הקרובות לחברת הסעות לילדים....
אנחנו נעבור לשכונה רק בשנה הבאה(הילד שלי יצטרף לכיתה ב'), ולכן אני לא ניגשת למנהלת, אבל לדעתי חייבים לדאוג לנושא.
לא תמיד צריך להשמע לשיקולים הפדגוגים , לעיתים יש שקולים נוספים שההורים לא מודעים לכך (כמו תקצוב שעות לפני מספר התלמידים)