היי,
זו הודעה שיצאה היום מדובר העיריה לגבי גן יול"א עד השעה חמש, בין היתר בשכונות הירוקות.
בהתאם להחלטת מועצת העיר ובהובלת חברת המועצה, עו"ד שלי עמרמי-בוזגלו, ייפתחו 4 גני יול"א בשנת הלימודים תשע"א במתכונת חדשה, כך שיום הלימודים יוארך עד השעה 17:00. ארבעת הגנים שישתתפו בפיילוט הם מתוך הגנים שנפתחים זו שנה ראשונה במתכונת יול"א. הם ימוקמו בשכונה הירוקה, בשכונת האוניברסיטה, במרכז העיר ובשכונת יוספטל, עבור ילדי שכונת הדרים והסביבה. בימים הקרובים יישלחו שיבוצים לגני יול"א וביניהם גם הגנים שיפעלו עד השעה 17:00.
נושא פתיחת גני יול"א עד השעה 17:00 נידון רבות בשנה האחרונה במסגרת אגף החינוך של עיריית כפר-סבא. לאחר דיון מקצועי בנושא, הוחלט לבנות תוכנית ניסיונית לשנת הלימודים הנפתחת בחודש ספטמבר 2010.
המהלך נעשה לאחר בדיקה מעמיקה של האפשרויות השונות מתוך התחשבות בצרכי ההורים. למהלך היו שותפים אגף החינוך בעיריית כפר-סבא, אשר עמל כדי להוציא לפועל את התוכנית בצורה המיטבית, פיקוח גני הילדים, הצוותים החינוכיים, הסתדרות המורים וועד ההורים המרכזי.
יוזמת הפרויקט, עו"ד שלי עמרמי-בוזגלו: "אני מאד שמחה ומתרגשת להיות חלק ממהלך כה חשוב ומשמעותי המתרחש בעיר שלנו. בשעה טובה אוכל להסתכל על האמהות הרבות שפנו אלי כיו"ר מועצת נשים ולהגיד 'יש! יש בכפר סבא גני יול"א עד 17:00'. מדובר בצעד הכרחי הנובע מתוך הבנה והקשבה לצורך אמיתי של הורים רבים בעיר ובעיקר אמהות. מובן כי השנה הראשונה תהיה מלאת אתגרים ואולי אף אכזבות לאלו שלא יכניסו את ילדיהם לגנים המשתתפים בפיילוט, אך לאחריה נדע להפיק את הלקחים הנדרשים ולהמשיך בעשייה למען התושבים. ברצוני להודות לאגף החינוך על העבודה הרבה שהשקיעה בחשיבה למציאת הדרך הטובה ביותר הן להורים והן לילדים".
יהודה בן-חמו, ראש העיר: "אנו חיים בעיר צומחת, אשר רוצה לטפח ולמשוך זוגות צעירים. התכנית המבורכת שיזמה עו"ד עמרמי-בוזגלו, יחד עם הפרויקט החדש לזוגות צעירים שקורם עור וגידים ברחוב גלר, יוצרים תחושה מחבקת ואוהדת לזוגות צעירים בכפר סבא".