שלום, אורח
שם משתמש סיסמא זכור אותי
מערכת החינוך וילדים

הנושא תשובת העיריה לגבי גן יול"א בשכונה

תשובת העיריה לגבי גן יול"א בשכונה 16 שנים 3 חודשים ago #5463

• היליטל
  • היליטל's Avatar
הבוקר היתה לי שיחה עם חגית הללי, סגנית מנהלת מחלקת גני ילדים.
הצגתי לחגית את בקשתנו לפתיחת גן יול"א באיזורנו ולהלן תשובתה:
העיריה מחויבת קודם כל לספק גן עד 13.30 ומכיוון שלא היה ביקוש בשנים קודמות ובנוסף מחסור במבנה באיזורנו, לא נפתח בשנים האחרונות גן כזה.
הפתרון שהיא מציעה הוא שאם העיריה תראה שהביקוש ליול"א באיזורנו יגדל בהרשמה זו, העיריה תפנה מבנה של גן רגיל ותסב אותו לגן יול"א בקרבתנו.
אגב, בספטמבר, בעקבות בקשת העיריה למשרד החינוך, אמור להיפתח גן חדש גם בשכונה הירוקה. איזה גן זה יהיה מאד תלוי ברמת הביקוש שלנו.

לכן, מה שנותר לנו כרגע, זה לרשום את ילדינו לגן יול"א בשנה הבאה, תבחרו את אחד הגנים מתוך הרשימה המוצעת. ובעזרת השם (והעיריה) יפתח גן יול"א באיזורנו.
האם נראה לכם שיש טעם לעשות עוד משהו בענין? לפנות לעיתונות?
הפרסום בפורום למשתמשים רשומים בלבד

תגובה:תשובת העיריה לגבי גן יול"א בשכונה 16 שנים 3 חודשים ago #5466

• orit
  • orit's Avatar
  • לא מחובר
  • Senior Boarder
לדעתי, כל מי שמעוניין ביול"א בשכונה הירוקה צריך לפנות באופן אישי בכתב לעיריה כפי שאת עשית ולבקש זאת.

אני פניתי היום במייל.

לא רואה טעם לרשום את בני לגן יול"א שאיני מעוניינת בו ושנמצא רחוק מהבית, רק כדי שהדבר יגרום לעיריה לשקול פתיחת יול"א באזור.

אני לא מעוניינת לקחת סיכון כזה במידה ולא יפתחו בשכונה יול"א מסיבות כאלה ואחרות.

תגובה:תשובת העיריה לגבי גן יול"א בשכונה 16 שנים 3 חודשים ago #5467

• איל
  • איל's Avatar
  • לא מחובר
  • Gold Boarder
  • אקו א'
הי אורית,
שמי איל ויש לי תאומים שעולים בשנה הבאה לגן חובה. קנינו בפרויקט אקו שלב א' ואנחנו אמורים לקבל את הדירה עד סוף אוגוסט 2010. אנחנו מתכוונים לרשום את שני הילדים לגן נורית שהוא חובה יול"א הכי קרוב לשכונה (נסיעה קצרה של 10 דקות בערך). כמובן שאם היה גן כזה קרוב יותר היינו מעדיפים.
בכל מקרה אני חושב שאת לא רואה את הדברים נכון. את כותבת: "לא רואה טעם לרשום את בני לגן יול"א שאיני מעוניינת בו ושנמצא רחוק מהבית, רק כדי שהדבר יגרום לעיריה לשקול פתיחת יול"א באזור" - לדעתי רישום לגן יולא זהו הדבר היחידי שיגרום לעירייה לשקול לפתוח גן יולא נוסף קרוב לשכונה.
אפשר שכולם ישלחו אי-מיילים לעירייה ויבקשו שיפתחו עוד יולא בשכונה שלנו, אבל בסופו של דבר מה שקובע זה הביקוש על פי טפסי ההרשמה. אם תשלחי אי-מייל לעירייה אבל בטופס ההרשמה תרשמי גן קצר, אין לאי-מייל שלך שום משמעות. כמו שאני רואה את זה, מרכזים את כל טפסי ההרשמה ואז מתחילים להבין למה יש ביקוש ומה צריך לעשות. השורה התחתונה היא שבעירייה יסתכלו רק על טפסי ההרשמה ולא על אי-מיילים שאנשים שולחים. מה גם שבתקופת לחץ כזו אני לא מאמין שניתן לתת מענה לכל אימייל ואימייל. את הלחץ צריך להפעיל באמצעות הבעת ביקוש בטפסי ההרשמה. את צריכה להחליט אם בכלל את רוצה גן קצר ואז למצוא פתרון נוסף עד שעות אחה" או לא. אנחנו החלטנו שאנחנו לא רוצים לשנע את הילדים בהסעה ממקום אחד לשני, לכן אנחנו מבקשים להירשם ליולא המתאים כרגע לאיזור. אם כולם יעשו כמונו, אז כנראה לא תהיה בעירייה ברירה והם יצטרכו לפתוח עוד יולא על מנת לענות לביקוש הרב.

תגובה:תשובת העיריה לגבי גן יול 16 שנים 3 חודשים ago #5468

• guy-sh
  • guy-sh's Avatar
  • לא מחובר
  • Administrator
  • שבירו - בנין 1
  • Thank you received: 1
יש היום בחמש וחצי פגישה עם נציגי העיריה.

עקרונית הנושא הוא קניאל, אבל אני מניח שאפשר יהיה להעלות נושאים נוספים (גנים...)

המפגש מתקיים בבית רייזל, רחוב גאולה 12 בשעה חמש וחצי.

אני לא בטוח מי יהיו נציגי העיריה, אבל שווה לנסות...

גיא
גיא שמואלי
מנהל האתר
כפר סבא הירוקה - השכונות הירוקות

תגובה:תשובת העיריה לגבי גן יול 16 שנים 3 חודשים ago #5470

מסכים עם איל. צריך לפעול בשני ערוצים. הרשמה ל יול"א (הגדלת הביקוש) ופניה לעיריה.
גם אנחנו רשמנו ל גן נורית, יש עליו המלצות.
איל, באיזה בנין רכשתם דירה? אנחנו ב 3 / 3.

תגובה:תשובת העיריה לגבי גן יול"א בשכונה 16 שנים 3 חודשים ago #5472

• איל
  • איל's Avatar
  • לא מחובר
  • Gold Boarder
  • אקו א'
הי רמי,

אנחנו קנינו ב 4/4. מתוך הפורום הזה, נראה שיש הרבה ילדי חובה בשנה הבאה. שלחתי מכתב לעירייה (ראש העיר ביניהם) לגבי גני חובה יולא לשנה הבאה. נקווה שיהיה ביקוש שהם לא יוכלו לעמוד בו אלא על ידי פתיחת גן חובה יולא נוסף לידינו.

תגובה:תשובת העיריה לגבי גן יול"א בשכונה 16 שנים 3 חודשים ago #5610

• איל
  • איל's Avatar
  • לא מחובר
  • Gold Boarder
  • אקו א'
חבר'ה, שימו לב מה נאמר בפגישה של נציגי העירייה עם הדיירים:

"בתחום החינוך ציין מהנדס העיר כי קיימת תוכנית להקים שני גני ילדים במתחם 60 ושני גני ילדים במתחם 80 לקראת ספטמבר 2010, בהתאם לביקושים"

הכל בהתאם לביקושים. וזה רק מחזק את הטענה שלי שאם נבקש - אולי נקבל. אם לא נבקש בטוח שלא נקבל. לכן מה שחשוב זה להירשם לגני יולא - היות ויש הרבה ילדים, יש סיכוי גדול שנקבל גן יולא בשכונה החדשה.

הנה הלינק המלא: www.green-kfarsaba.co.il/news/106-tashtit.html