שלום, אורח
שם משתמש סיסמא זכור אותי
מערכת החינוך וילדים

הנושא ספר מתנה לילדי כיתות א ו-ב

ספר מתנה לילדי כיתות א ו-ב 12 שנים 6 חודשים ago #26024

• guy-sh
  • guy-sh's Avatar
  • לא מחובר
  • Administrator
  • שבירו - בנין 1
  • Thank you received: 1
לרגל פתיחת שנת הלימודים, מקבלים בימים אלה כל תלמידי כיתות א-ב בבתי הספר בכפר סבא מתנה מיוחדת מטעם עיריית כפר סבא והספרייה העירונית – חוברת ובה הרפתקה מנוקדת ומאוירת מתוך הספר האהוב "הרפתקאות דוד אריה בערבות רומניה", מאת ינץ לוי, זוכה פרס הספריות הציבוריות.
חלוקת החוברות היא צעד לעידוד קריאה שנועד לקרב את הילדים אל עולם הספרים בכלל ולספרייה העירונית בעיר בפרט. ספרי "הרפתקאות דוד אריה" הם כולם רבי מכר. הם נכללים בתוכנית הלימודים של משרד החינוך ומומלצים מטעמו במסגרת "מצעד הספרים" השנתי. הסדרה אהובה על ילדים והורים כאחד.
"עידוד קריאה אצל ילדים הוא יעד של מערכת החינוך שלנו," אומר ראש העיר. "ילד קורא יגדל להיות אדם חכם ומשכיל, שמכיר את העולם ויכול להתמודד עם אתגרי העתיד. אני גאה בספרייה העירונית שלנו. היא בית לקוראים רבים כל כך. ילד שמבקר בקביעות בספרייה מוסיף לעצמו מנהג שילווה אותו כל החיים. זה לא יסולא בפז. בחלוקת ההרפתקה של דוד אריה אנחנו אומרים לילדים ולהורים שקריאה היא מהנה ושהיא חשובה לנו."
"מרגש אותי שעיריית כפר סבא מצאה לנכון לחלק הרפתקה מתוך ספרי" אומר גם הסופר ינץ לוי. הקשר עם הקוראים מחוץ לספרים חשוב לי ביותר – במפגשי סופר, באינטרנט וגם בפרויקטים מיוחדים לעידוד קריאה כמו זה. אני חושב שקריאה היא כמו 'עבירה גוררת עבירה' – רק הפוך. ברגע שילד קורא ספר שמלהיב אותו הוא מגלה שבספרים מסתתרים אוצרות, וזה נותן לו מוטיבציה לקרוא וכך לעבור מספר לספר. חשוב לזכור שקריאה בשנים הראשונות היא מאתגרת ואנחנו כמבוגרים צריכים לקרב ילדים אל ספרים בשמחה, בהתלהבות, מתוך חיבור לעולם שלהם, ולהראות להם שיש ספרים שידברו אליהם".

www.kfar-saba.muni.il/?CategoryID=255&ArticleID=5024
גיא שמואלי
מנהל האתר
כפר סבא הירוקה - השכונות הירוקות
עריכה אחרונה: 12 שנים 6 חודשים ago על ידי guy-sh.
הפרסום בפורום למשתמשים רשומים בלבד