שלום, אורח
שם משתמש סיסמא זכור אותי
מערכת החינוך וילדים

הנושא איסור ליווי תלמידי כתה א בבוקרבבית ספר הירוק

איסור ליווי תלמידי כתה א בבוקרבבית ספר הירוק 13 שנים 6 חודשים ago #22453

• דן
  • דן's Avatar
  • לא מחובר
  • Fresh Boarder
מנהלת בית הספר הירוק מונעת את כניסת ההורים לשטח בית הספר בבוקר ומעמידה את ילדי כתה א' במצב לא נעים ואף מביך בו היא מנסה לשכנע אותם שאין להם צורך בליווי ההורים.

* ילדים בכתה א לא תמיד משתפים את ההורים בנעשה בבית הספר, בקשיים היומיומיים, התכנים הנלמדים ולדעתי כאשר אני נכנס לכתה אני רואה את האינטרקציה הראשונית של הילד עם הסביבה החדשה ,אני למד בכמה דקות מי החברים החדשים של הילד , מה הוא לומד בכתה וזה חשוב.

* אני לא מכיר אף בית ספר אחר בו אוסרים על ההורים להכנס לשטח בית הספר בבוקר.

* מניעת כניסת הורים לבית הספר נוגדת את כל המחקרים המראים שיש קשר הדוק בין השגי הילד להתענינות ההורים ושיתופם בסביבת הלימודים של הילד ובפעילויות בית הספר .

* אני הראשון שחושב שאין לאפשר להורים להיות בבית הספר לאחר הצלצול וניתן להוציא אותם כ 5 דקות לפני השעה 8 על מנת להבטיח זאת.

* במקום לעודד את ההורים להיות מעורבים מנסה המנהלת להרחיק את ההורים מבית ספר וע"י כך גורמת לתחושה שהיא מנסה להסתיר משהו.

* במציאות הישראלית בה שני ההורים עובדים קשה אני משתדל לפחות ביום שישי להכנס עם הילד לבית הספר ולהתענין במה שהוא עושה ואני לא מבין מדוע המנהלת לא מעודדת את זה

* הרי התהליך הטבעי הוא שאם הזמן ההורים באים פחות ופחות. בטחון הילדים גדל והם בעצמם לא רוצים שההורים יבואו איתם לבית הספר.בני בשנתו האחרונה בגן אהב להפרד בשביל ולהכנס לבד לגן אך זה בא ממנווכך זה צריך להיות.

*משיחה שהיתה לי עם עריית כפר סבא נאמר לי מפורשות שזה נוגד את מדיניות העירייה ואין מניעה שההורים יכנסו לבית הספר.

אני מקווה שאני לא היחיד שחושב כך ועוד הורים יפנו למנהלת על מנת לשנות את ההחלטה

דן
הפרסום בפורום למשתמשים רשומים בלבד

תגובה: איסור ליווי תלמידי כתה א בבוקרבבית ספר הירוק 13 שנים 6 חודשים ago #22454

• guy-sh
  • guy-sh's Avatar
  • לא מחובר
  • Administrator
  • שבירו - בנין 1
  • Thank you received: 1
גם בבית הספר סורקיס הורים לא יכולים להיכנס לשטח בית הספר בבוקר
גיא שמואלי
מנהל האתר
כפר סבא הירוקה - השכונות הירוקות

תגובה: איסור ליווי תלמידי כתה א בבוקרבבית ספר הירוק 13 שנים 6 חודשים ago #22456

• שי ושולי
  • שי ושולי's Avatar
  • לא מחובר
  • Senior Boarder
  • אקו שלב ב' - בניין 6
גם אני הורה לתלמיד בכיתה א' ואני דווקא מסכים מאוד עם הגישה של המנהלת בנושא זה.
לי מאוד הפריע שהורים הסתובבו בין הכיתות השונות, ההמולה שזה יוצר מפריעה לילדים (בטח לצעירים שבהם).

שי

תגובה: איסור ליווי תלמידי כתה א בבוקרבבית ספר הירוק 13 שנים 6 חודשים ago #22459

• דן
  • דן's Avatar
  • לא מחובר
  • Fresh Boarder
לא ברורה לי טענתך.
אחרי הצלצול אין אף הורה שמסתובב.
יתכן שבנך יותר בוגר ולא צריך ליווי אך לא כך המצב אצל כלל הילדים.
כפי שכתבתי ניתן להגביל את הכניסה עד ל 7:55 על מנת להבטיח שהורים לא יסתובבו לאחר הצלצול.
הכי קל להקטין ראש-לזרוק את הילד בבוקר בשער ולבוא לקחת אותו מהצהרונית ב16:00 ואחרי זה להתפלא למה רמת החינוך בארץ יורדת והילדים נכשלים בבחינות המיצב.
יש לי שני ילדים גדולים יותר שלמדו בבית ספר היובל ברעננה ומעולם לא שמעתי שיש בעיה עם זה זה שהורים נכנסים עם הילדים בבוקר.

דן

תגובה: איסור ליווי תלמידי כתה א בבוקרבבית ספר הירוק 13 שנים 6 חודשים ago #22460

• שי ושולי
  • שי ושולי's Avatar
  • לא מחובר
  • Senior Boarder
  • אקו שלב ב' - בניין 6
אנסה להסביר שוב:
אין שום סיבה שהורים יסתובבו בשטח בית הספר ללא כל פיקוח לא לפני הצלצול ולבטח לא אחריו.
כמו שאיני רוצה שפועלים העובדים לתיקון ליקויים בבית הספר(ללא קשר למוצאם) יסתובבו ללא השגחה בין הילדים זוהי גישתי גם כלפי ההורים.
עד לצלצול יש לאפשר לילדים להסתובב באופן חופשי בשטח בית הספר (המצומצם ממילא) מבלי שהמוני הורים מסתובבים גם הם בשטח זה.
לגבי ההערה "הכי קל להקטין ראש" - מיותר לחלוטין ולא מכובד.

אבל שוב - זו דעתי האישית וזכותך המלאה לחשוב אחרת ואף לנסות לשנות את החלטת המנהלת.

שי.

תגובה: איסור ליווי תלמידי כתה א בבוקרבבית ספר הירוק 13 שנים 6 חודשים ago #22463

אני חושבת שאם מנהלת בית הספר מנסה להכניס את האג'נדה שלה והאני מאמין שלה אין טעם שהורים יתחילו לנהל אותה. כל הורה חושב אחרת ולכל אחד דעה שונה. אם תפנה לעליזה המנהלת ותשאל אותה מה עומד מאחורי החלטה זו אני בטוחה שהיא תספק לך תשובה חינוכית. בבקשה בואו נאפשר לבית הספר להתחיל להתנהל ולא לנהל אותו בעצמנו. מי שרוצה לדעת מה קורה אם הילד/ה שלו שיתקשר בשעות הערב למחנכת ויתעדכן או שימצא דרך יצרתית אחרת. (להזמין חברים הביתה, למשל).אני גם מורה בבית הספר וגם אני לא מעוניינת שהורים יסתובבו בשטח בית הספר וזאת מסיבות שונות ומגוונות ובטח ובטח לא בגלל שמסתירים משהו:).

תגובה: איסור ליווי תלמידי כתה א בבוקרבבית ספר הירוק 13 שנים 6 חודשים ago #22469

• efrat
  • efrat's Avatar
דן ,

גם אני מזועזעת מכך שלא מאפשרים להורים ללוות את הילדים לכיתות.
אני מסכימה עם דן שאין כל נזק בכך שההורה מעורב בחיי הילד שלו ושחשוב גם לילד לראות את הוריו באינטרקציה עם המורה.
כאמא לילדה בביה"ס אני לא מבינה מדוע מנסים במערכת החינוך להמנע מאינטרקציה אישית במשולש בין הורים למורים ותלמידים.
הנטייה היום היא לשלוח SMS ים או להכנס לFACEBOOK ולא לדבר פנים אל פנים.
גם אני מורה במערכת החינוך ואני לא רואה כל פסול בכך שהורה מדבר איתי חמש דקות בבוקר ולא סוחב איתו מטען במשך כל היום.

אפרת