מנהלת בית הספר הירוק מונעת את כניסת ההורים לשטח בית הספר בבוקר ומעמידה את ילדי כתה א' במצב לא נעים ואף מביך בו היא מנסה לשכנע אותם שאין להם צורך בליווי ההורים.
* ילדים בכתה א לא תמיד משתפים את ההורים בנעשה בבית הספר, בקשיים היומיומיים, התכנים הנלמדים ולדעתי כאשר אני נכנס לכתה אני רואה את האינטרקציה הראשונית של הילד עם הסביבה החדשה ,אני למד בכמה דקות מי החברים החדשים של הילד , מה הוא לומד בכתה וזה חשוב.
* אני לא מכיר אף בית ספר אחר בו אוסרים על ההורים להכנס לשטח בית הספר בבוקר.
* מניעת כניסת הורים לבית הספר נוגדת את כל המחקרים המראים שיש קשר הדוק בין השגי הילד להתענינות ההורים ושיתופם בסביבת הלימודים של הילד ובפעילויות בית הספר .
* אני הראשון שחושב שאין לאפשר להורים להיות בבית הספר לאחר הצלצול וניתן להוציא אותם כ 5 דקות לפני השעה 8 על מנת להבטיח זאת.
* במקום לעודד את ההורים להיות מעורבים מנסה המנהלת להרחיק את ההורים מבית ספר וע"י כך גורמת לתחושה שהיא מנסה להסתיר משהו.
* במציאות הישראלית בה שני ההורים עובדים קשה אני משתדל לפחות ביום שישי להכנס עם הילד לבית הספר ולהתענין במה שהוא עושה ואני לא מבין מדוע המנהלת לא מעודדת את זה
* הרי התהליך הטבעי הוא שאם הזמן ההורים באים פחות ופחות. בטחון הילדים גדל והם בעצמם לא רוצים שההורים יבואו איתם לבית הספר.בני בשנתו האחרונה בגן אהב להפרד בשביל ולהכנס לבד לגן אך זה בא ממנווכך זה צריך להיות.
*משיחה שהיתה לי עם עריית כפר סבא נאמר לי מפורשות שזה נוגד את מדיניות העירייה ואין מניעה שההורים יכנסו לבית הספר.
אני מקווה שאני לא היחיד שחושב כך ועוד הורים יפנו למנהלת על מנת לשנות את ההחלטה
דן