שלום, אורח
שם משתמש סיסמא זכור אותי
מערכת החינוך וילדים

הנושא כניסת הורים למפרץ ליד בית הספר נגד התנועה

כניסת הורים למפרץ ליד בית הספר נגד התנועה 13 שנים 7 חודשים ago #22021

• guy-sh
  • guy-sh's Avatar
  • לא מחובר
  • Administrator
  • שבירו - בנין 1
  • Thank you received: 1
עברו שבועיים מפתיחת שנת הלימודים והורים ממשיכים לבצע עבירות תנועה מסכנות חיים בסמוך לבית הספר הירוק.

העיריה התקינה מחסומי מתכת להגן על הולכי הרגל בסמוך למדרכות, אבל נהגי ג'יפים עולים על המדרכות הסמוכות למעברי החציה על מנת לעלות למגרש החול מול בית הספר. מדובר בהתנהגות חמורה שמסכנת את חיי הילדים שעושים את דרכם לבית הספר. את נהגי הג'יפים זה ממש לא מעניין והם ממשיכים לחנות על מגרש החול ולטפס עליו דרך המדרכות תוך התעלמות מוחלטת מהילדים שעושים את דרכם לבית הספר.

הכניסה לנתיב הורדת הילדים בסמוך לבית הספר היא לכלי רכב הנוסעים מכיוון המשתלה. הורים רבים מגיעים מכיוון רחוב אהוד מנור, חוצים את הנתיב הנגדי ונכנסים לחניה נגד התנועה. גם כאשר הם יוצאים מהחניה הם נוסעים נגד התנועה או חלקם פשוט עושים סיבוב פרסה במקום ויוצאים בחזרה.

התגובות של הורים שמעירים להם על כך שהם מבצעים עבירות תנועה בסמוך לבית הספר נעות בין התעלמות במקרה הטוב למתקפה וולגרית על גבול האלימות כלפי מי שמעיז לאמר להם משהו. על פי תגובות של חלק מההורים, לא ירחק היום שמי שיעיר להם יענה בהתקפה אלימה.

רבים חושבים שלא מדובר בעבירת תנועה כיוון שאין פס הפרדה לבן. פס מקווקו מאפשר לסטות נתיב לצורך עקיפה, לא לצורך חציית נתיב תנועה, כניסה לחניה נגד כיוון התנועה, חציית נתיב תנועה והפרעה לתנועה.

הגורמי היחיד שיוכל להתערב בהתנהגות של ההורים הם הנהלת בית הספר ומשטרת ישראל. אם יהיה שוטר תנועה בכניסה לבית הספר, הורים ימנעו מביצוע עבירות תנועה. חלופה נוספת היא הארכת אי התנועה לכיוון בית הספר.
גיא שמואלי
מנהל האתר
כפר סבא הירוקה - השכונות הירוקות
הפרסום בפורום למשתמשים רשומים בלבד

תגובה: כניסת הורים למפרץ ליד בית הספר נגד התנועה 13 שנים 7 חודשים ago #22026

• נועה
  • נועה's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • ECO בנין 5 (שלב ב')
אני לא מבינה מדוע אתם מתפלאים על התנהגות ההורים כשמעירים להם ואכן לא רחוק היום שהם יגיבו באלימות. . אני לא אתפלא אם אלו לא אותם הורים שגורמים לגינה המרכזית להראות כ"כ נקיה בהעדר פחי אשפה. חשבתי שיש בשכונה אוכלוסייה טובה, חבל לגלות שחלקה הקטן מפריע לכולנו...

תגובה: כניסת הורים למפרץ ליד בית הספר נגד התנועה 13 שנים 7 חודשים ago #22028

• יריב
  • יריב's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • הזמר העברי
פניתי מספר פעמים לעירייה
בבקשה להצבת פקח/שוטר רק בגלל דברים אלו.
בדרך כלל אלו אותם הרכבים בבוקר ובצהריים.
עד היום לא קיבלתי תשובה.
אולי וועד השכונה יעשה משהו בנדון?!
שימרו על רוכבי האופניים
עריכה אחרונה: 13 שנים 7 חודשים ago על ידי יריב.

תגובה: כניסת הורים למפרץ ליד בית הספר נגד התנועה 13 שנים 7 חודשים ago #22030

יריב שלום,
ראשית, פנינו מספר פעמים לעירייה כולל שליחת תמונות. כמו כן, הפניתי תיאורים, כמו זה שלך ושל עוד, לעירייה על מנת ששם יבינו שאכן ישנה כאן בעיה אקוטית.
"ועד השכונה" אינו ישות מחוקקת וגם לצערי לא ישות כזו שיכולה להשפיע יותר מדי על ההחלטות -לפעמים עוולות - שמחליטים בעירייה, ולצערנו עניין הסדרי התנועה, שיועצי תנועה רבים קיבלו הרבה מאד כסף על התכנון הנהדר, הוא רק דוגמא אחת.

יש ליצור לחץ מאסיבי של תושבים על העירייה על מנת שהיא, מצידה תשנה משהו, ולצערי, אני מאד חושש שעד שלא יקרה אסון, בישראל כמו בישראל, לא ישנו כלום.

בלתי ניתן לחנך ציבור שלם. אם אפשר היה לחנך ציבור שלם, במיוחד בנושא "תרבות הנהיגה" אזי לא היו הרוגים בתאונות דרכים כל יום.

משטרת ישראל, תאמין לי אם כל הרצון הטוב, לא תוכל לבוא כל יום ולהפגין שם נוכחות, וזה נכון גם לפקחי עירייה.

כמו שאני רואה את זה, הפתרון היחידי הוא מציאת הסדרי תנועה אחרים, הולמים יותר, כאלה שלא יאפשרו מלכתחילה את האפשרות שאנשים יוכלו לעשות מה שהם עושים עכשיו.

השאלה היחידה היא, האם המומחים הגדולים בעירייה ו/או במשרד התחבורה יסכימו להסדרי תנועה חדשים או לא.

לועד יש פגישה בעירייה השבוע וזה אחד הנושאים על הפרק.

בברכה,
איל ולדמן
יור ועד 60

תגובה: כניסת הורים למפרץ ליד בית הספר נגד התנועה 13 שנים 7 חודשים ago #22034

• יריב
  • יריב's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • הזמר העברי
הי איל
ידוע לי כי הועד אינו ישות מחוקקת.
כיוון שלכם קשר יותר הדוק עם גורמים בעירייה, כולל פגישות פנים אל פנים,
העלאת הנושא בפגישות שלכם יוכל לתרום יותר מכל מייל אחר.

צריך להתחיל בסימון קו הפרדה לבן רציף (ולא כפי שהיום) מהכיכר של אהוד מנור ועד לבית הספר.
עשו זאת גם ליד בית ספר סורקיס וזה מנע הרבה מהעברות (כמובן שבתחילה היה שוטר בסביבה).
העניין הוא שרכבים ללא כל בושה עולים למגרש החול תוך מעלה על המדרכה בין הברזלים המוצבים בסמוך למעבר החציה.

חינוך כבר הזכרת ?!
שימרו על רוכבי האופניים

תגובה: כניסת הורים למפרץ ליד בית הספר נגד התנועה 13 שנים 7 חודשים ago #22035

• guy-sh
  • guy-sh's Avatar
  • לא מחובר
  • Administrator
  • שבירו - בנין 1
אולי זו הזדמנות להזכיר את היוזמה שעלתה בזמנו מצד משטרת כפר סבא להקים את משמר השכונה.
יחידת שיטור מקומית, שתפעל תחת משטרת ישראל, יכולה לסייע להתמודד עם בעיות מקומיות בשכונה ולתגבר את הביטחון השוטף.
בעיקרון מדובר על פעילות בשעות הערב (פעם או פעמיים בחודש) אולם אני מניח שאם תהיה בקשה לפעול באזור בית הספר היא לא תזכה להתנגדות.
לעניין העליה על המדרכות, פשוט צריך לשים עיגולי בטון שיאשרו מעבר הולכי רגל וימנעו עליית כלי רכב על המדרכות.
גיא שמואלי
מנהל האתר
עריכה אחרונה: 13 שנים 7 חודשים ago על ידי guy-sh.

תגובה: כניסת הורים למפרץ ליד בית הספר נגד התנועה 13 שנים 7 חודשים ago #22078

• guy-sh
  • guy-sh's Avatar
  • לא מחובר
  • Administrator
  • שבירו - בנין 1
גם הבוקר עשרות הורים בוחרים לצפצף על חוקי התנועה ובמקום להיכנס למפרץ הורדת התלמידים מכיוון המשתלה, בוחרים להגיע מכיוון צפון ובסמוך לבית הספר חוצים נתיב נסיעה ונכנסים לחניה הפוך.

ביציאה מהחניה הם יוצאים נגד התנועה או פשוט עושים פניית פרסה במקום כדי לצאת.

בשעות הבוקר יש במקום פקקי תנועה ובלאגן בגלל הורים שבוחרים לצפצף על כולם ולא לקיים את חוקי התנועה.

גם ב"מסלול הבטוח" לבית הספר הורים מגני הילדים חונים על המדרכות ומסכנים את הילדים.

זו תמונה לדוגמא שצולמה הבוקר ברחוב אהוד מנור. כל כלי הרכב חונים על המדרכה. התירוצים של "אני ממהר/ת לעבודה וצריכה להביא את הילדים לגן" ממש לא רלוונטיים. הילדים שהולכים לבית הספר לא צריכים לשחק משחקי התחמקות בין מכוניות שחונות ונוסעות על המדרכות.

park.jpg
גיא שמואלי
מנהל האתר