שלום, אורח
שם משתמש סיסמא זכור אותי
מערכת החינוך וילדים

הנושא דו"ח לתושבים- אוקטובר 2011

דו"ח לתושבים- אוקטובר 2011 14 שנים 6 חודשים ago #17059

• הוד וקרן
  • הוד וקרן's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • פרץ לוזון- אהוד מנור 16
עיריית כפר סבא מחלקת לכל התושבים בימים אלה דו"ח.
העתקתי כמה חלקים שיכולים לעניין אותנו:

… פיתוח השכונות הירוקות
עלות הפיתוח בשכונות הירוקות עומדת על כ-350 מיליון ₪;
בוצעו מרבית התשתיות התת-קרקעיות:
ביוב, תיעול, ניקוז, חשמל, תקשורת ומים;
וחלק מעבודות הפיתוח: סלילת כבישים, ריצוף מדרכות ואבני שפה
(תוך שימוש במצעים ממוחזרים), קידום פיתוח שבילי הולכי רגל, גינות ציבוריות ואזורי מתקני משחק.
נבנו גשרים להולכי רגל ובשכונות הותקנו עמודי תאורת רחוב, לקראת הרכבתם של פנסי תאורה חסכוניים, מבוססי טכנולוגיית LED.

… בונים בית-ספר ירוק
ביה"ס הירוק המוקם בכפר-סבא הינו ראשון מסוגו בישראל והוא מתאפיין בהקפדה על אלמנטים סביבתיים - ירוקים כשימוש בחומרים בעלי תו תקן ירוק, מערכת אנרגיה גיאותרמית, איסוף מי מזגנים, הכנה למערכת לטיפול במים אפורים, בידוד מעטפת המבנה, הגברת השימוש בהצללה, תאורה ואוורור טבעיים ועוד.
ביה"ס יפתח שעריו לתלמידים בספטמבר 2012.

… מקימים אולם ספורט חדיש
בסמוך לביה"ס הירוק, בשכונת הזמר העברי ("השכונות הירוקות"), מוקם אולם ספורט, שיכלול יציע בן 1,000 מושבים וכן מגרשים ייעודיים לכדורסל/כדורעף, אולמות חוגים והדרכה, חדרי מינהלה, מלתחות, חדרי תדריכים, קפיטריה ושטחי שירות. שטח האולם כ-2,600 מ"ר ועלות ביצועו כ-15 מיליון ₪.

… הטמנת קו מתח עליון בעלות כ-32 מיליון ש"ח
במהלך שנת 2011 ביצעה החברה הכלכלית, בשיתוף חברת חשמל, פרוייקט במסגרתו הוטמנו בקרקע קווי מתח עליון בשכונות הירוקות. זהו נדבך חשוב בהגשמת חזון עיריית כפר-סבא בנושאים ירוקים ואיכות סביבה.

… נורות לד חוסכות אנרגיה בשילוט הרחובות
הוחלפו כל נורות שלטי הרחוב בעיר מניאון ללד. הפרויקט נועד לחסוך בצריכת החשמל וכולל 700 שלטי רחוב ברחבי העיר. מדובר בחיסכון של למעלה מ- %90 בצריכת החשמל וחיסכון של 56,000 ₪ בשנה. כל השכונה הירוקה רושתה בתאורת לדים והיא מהווה בכך השכונה היחידה בעולם בגודל כזה.

לינק ישר לדוח- www.kfar-saba.muni.il/_Uploads/dbsAttach...och-toshav-ksaba.pdf
עריכה אחרונה: 14 שנים 6 חודשים ago על ידי הוד וקרן.
הפרסום בפורום למשתמשים רשומים בלבד

תגובה: דו"ח לתושבים- אוקטובר 2011 14 שנים 6 חודשים ago #17070

זה דו"ח וירטואלי !!
תאורת לד - רחוק רחוק ..אין עדיין עמודים ואין מנורות לד בכל השכונה . סתם קשקוש .התחילו ונעצרו באמצע .רוב השכונה בחושך ..עמודים רבים לא הוחלפו ,מנורות הלד המדהימות הן מנורות ישנות בשלב זה עד שיחליפו את כולן .. בקיצור עוד חזון למועד ..
אולם ספורט להערכתנו לא לפני סוף 2013 ! יתחילו לבנות רק לאחר
כניסה לבית הספר בספטמבר 2012 .. איך כותבים שכבר בעבודה ? או שכפי שכתוב . " מוקם אולם ספורט " רק לא ציינו באיזו שנה ..בנתיים הילדים בבית הספר ישחקו בשלוליות ..כמו כן לנו לא ברור איך אלפי ילדי השכונה ישחקו באולם ספורט אחד שיוקם בבית הספר ?? פשוט לא ברור .
ציינו שמקימים גינות ציבוריות ..?? הם כנראה התבלבלו עם רעננה .
אני לא מכיר שום תכנית של גינות ציבוריות בשכונה הירוקה . אין תכנית כזו !
פיתוח שבילים ,תחבורה וכבישים . עובדים בקצב איטי להחריד .
אני מאמין שבדו"ח 2014 אפשר יהיה ב"ה לציין את הנקודות הללו .
בקיצור קראתי את הדו"ח ולא כל כך האמנתי למה שאני קורא ורואה ..אבל הנייר סובל הכול !
עד כאן .
רוני

תגובה: דו"ח לתושבים- אוקטובר 2011 14 שנים 6 חודשים ago #17097

• אריק
  • אריק's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • בנין 4 ECO (שלב א')
השבוע הסתובבתי בשכונה שלנו שאכן נראית עדיין יותר כמו אתר בניה מאשר שכונה (מה לעשות וגם ידענו את זה).
ראיתי ברחוד דוד זהבי שחלק מעמודי התאורה עם פנסי הלד אכן עובדים.
במתחם שבין דוד זהבי לוילנסי ניכר כי מתקדמים השבילים הירוקים וכן כבר נצפו ילדים משחקים על מתקני השעשועים החדשים שהותקנו בגינה.
הכביש המחבר למחלף כפר סבא רעננה צפון נסלל נתיב אחד כבר ובטח יפתח בקרוב.
נראה שבניית בית הספר מתקדמת יפה ויעמדו בלוח הזמנים, אני רואה שם את ההתקדמות באופן שוטף בתור שכן של בית הספר העתידי.
אני מאמין שבאמת בספטמבר 2012 בית הספר יפתח את שעריו כמתוכנן.
שנה אחת הילדים יהיו ללא אולם ספורט (מה לעשות גם זה קורה לפעמים), אבל נראה לי שלספטמבר 2013 אכן יעמדו בלו"ז לפתיחת אולם הספורט כפי שמבטיחים. סה"כ מדובר בבי"ס יסודי והילדים שיתחילו יהיו בכיתות הנמוכות.
יש בתי ספר בכפר סבא שקיימים כבר שנים ואין להם בכלל אולם ספורט והמגרשים שם לא מקורים. לדוגמה בית הספר הדמוקרטי שבו לומדים מכיתה א' עד כיתה י"ב.
מעבר לתשתיות הפיסיות של בית הספר הרבה יותר חשוב בעיני מי יהיה הצוות החינוכי.

נכון שלא כל הדברים מתקדמים בקצב משביע רצון.
נכון שיש תסכול מכך שאנו צריכים לגור באתר בניה למרות שבחרנו זאת במודע.
נכון שיש דברים בהם העיריה או החברה הכלכלית לא עומדת בלו"ז שהיא עצמה קבעה.
נכון שהתנהלות העיריה והחברה הכלכלית אינה מושלמת.
נכון שאולי גורמים כאלה ואחרים אינם בבחינת טלית שכולה תכלת.

אבל . . .
לא נכון להציג את הכל בשחור.
לא נכון שאין שום התקדמות.
לא נכון לאמר שהדו"ח ווירטואלי.

שבעתי די מהקיטורים שמסתיימים בדיבורים בלבד ומהזכרונות של סיר הבשר מרעננה. גם לרעננה יש חסרונות וגם בכפר סבא יש דברים יותר טובים לטעמי מרעננה כמו החינוך למשל.

אם אנו רוצים באמת לקדם דברים אפשר למצוא דרכים יותר אפקטיביות לעשות זאת מאשר לזרות אוירת נכאים בפורום.
למשל במידה וקצב הפיתוח אינו משביע רצון, אפשר ליצור פיקוח שלנו על התקדמות עבודות העיריה. ניתן להתארגן בצוותי פעולה של יחידים או זוגות. שישקיעו בסה"כ 20 דקות בשבוע לתיעוד כמה פועלים יש כל יום בגזרת עבודה מסויימת ומה ההתקדמות כל שבוע. כל אחד או צמד יקבל נקודה אחת בלבד ויתעד - מי שרוצה גם לצלם יבורך.
אפשר גם לפרסם את זה בפורום.
נאסוף את המידע ונרכז אותו ואחת לכמה זמן נוכל להציג לעיריה דברים מבוססים.
עצם ביצוע פיקוח צמוד כזה כבר יעמיד את העיריה במצב אחר.

אם הרעיון הזה לא מתאים, זו היתה רק דוגמה, אפשר לחשוב על הרבה דרכים לפעולה שהם קצת יותר מדיבורים על מה רע ומר גורלנו ואיזה מקום נפלא זה ראש פינה או כרמי יוסף או עין יהב או כל יישוב אחר בארץ שאיזור המגורים בו כבר בנוי לגמרי זה יותר מעשור שנים.
עריכה אחרונה: 14 שנים 6 חודשים ago על ידי אריק.

תגובה: דו"ח לתושבים- אוקטובר 2011 14 שנים 6 חודשים ago #17099

• ענבל
  • ענבל's Avatar
  • לא מחובר
  • Senior Boarder
  • ינוב בניין C
חבל שאין לייק בפורום.
אריק, בהחלט מסכימה עם כל מילה. האמת היא שיש פה אווירה של הכל רע ושום דבר טוב לא קורה. וזה לא נכון. יש גם איזושהי נטייה של אנשים "לחמם" כנגד העירייה והעיר שבה בחרו לגור.
ברור שמטרת הדו"ח היא טפיחת שכם עצמית של בן חמו, אבל עדיין צריך לראות גם את הדברים החיוביים ואת ההתקדמות שאכן יש בשטח.

תגובה: דו"ח לתושבים- אוקטובר 2011 14 שנים 6 חודשים ago #17104

אריק שלום ,
התייחסתי עניינית לדו"ח שחולק ! אני לא מבין איך אנשים מתפארים
במעשים והשגים כאשר בפועל התמונה הפוכה . אני לא מרשה זאת לעצמי ,לעובדיי ועל כן לא מבין איך בעירייה ניתן לעשות כן .
התייחסתי עניינית לתאורה שצויינה ,לגינות הציבוריות ( בוודאות וירטואלי - או שאתה מכיר גינות ציבוריות בשכונה רק לא מעדכן אותי ) ,ונושא אולם הספורט שכתוב שהוא מוקם - שזה קשקוש . אתה הרי יודע בוודאות שהוא לא מוקם כרגע .
זה מקומם לראות שאנשים מתפארים בהשגים - כאשר התוכן ריק !
אינני מכיר את נפלאות העיר כפר סבא מעבר לכך משום שאני אזרח חדש כאן וכולי
תקווה כי זו אכן עיר נפלאה כפי שאתה מציין . אינני יודע מהיכן באת וזה גם לא מעניין אותי . הייתי תושב רעננה 12 שנה ומשם אני מגיע וזו נקודת ההשואה שלי . אני משוחח עם עשרות תושבים חדשים שמטלפנים אליי ובאים אליי כי דלתי פתוחה ..לא ראיתי התלהבות ייתרה מאופן ההתקדמות , מפני הדברים . אתה הרי יודע היטב שיש כאן בעיות תכנון וביצוע קשות ביותר !
אף אחד לא מנסה ליצור או לייצר אווירת נכאים והשטות שכתבה הגברת ענבל כי מישהו מחמם בכוונה - לא ראויה כלל להתייחסות . אני מקצה מזמני הפרטי לטובת השכונה ולא לטובתי האישית .אני אוהב את האנשים שלא עושים דבר רק מעבירים ביקורת ..
אולי כדאי שתזכיר מי היה הוגה הרעיון של 2 גני השעשועים בשכונה ? הדרומי והצפוני . אולי כדאי שתעביר את הפרוטוקולים של הישיבות שקיימנו ! אז אל תדבר בבקשה על חוסר עשייה כי זה כבר הישג משמעותי שלא תוכנן כלל .
לגופו של עניין יאמר שהדרך עוד ארוכה - הכנו מכתב המונה 15 נקודות קשות הדורשות שינוי חשיבה , ניהול מחודש , שינוי קצב העבודה וטיפול בליקויים קשים שיש בשכונה .
לא נפעל - לא יהיה ! זה בעיקר ביידים שלנו .
אתה מוזמן ליישם את התכנית האופרטיבית שהצעת . צא לדרך ואנחנו נתמוך בך ונסייע .
ולגבי רעננה - ברור לי שאנו חיים בשכונה בהתהוות .אבל הדרך עוד ארוכה ארוכה . להבדיל ממה שאתה כותב - אני אופטימי ובטוח שאם נמשיך לפעול נשיג את היעדים והמטרות שלנו כפי שעשיתי עם גני השעשועים וראה איזה פלא .. גן אחד כבר עובד ןפעיל ואני בטוח שהשני בדרך . באופן אישי מקומם אותי מאד להגיע כל יום הביתה ולראות פועל אחד עובד על הקמת השטח הירוק כאשר בפועל עבודה של שבוע לוקחת כבר מעל 4 חודשים ולא רואים את הסוף . זה מתסכל ,מעצבן ולא אמור להיות כך . כולנו משלמים ארנונה גבוהה וצר לי אך לא מקבלים תמורה בשלב הזה !
סבלנות יש אבל צריך לראות שינוי מהותי בשטח .
עין יהב זה נחמד כפי שכתבת אך אני נשאר כאן בשלב זה .
חג שמח לכולם .
רוני

תגובה: דו"ח לתושבים- אוקטובר 2011 14 שנים 6 חודשים ago #17105

• הוד וקרן
  • הוד וקרן's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
מכיוון שאני התחלתי את המכתב הזה אני מרגיש מחוייב לתרום לשיחה המיוחדת שיש פה:

1. אני בא מרמת-גן/גבעתיים, יש לי למה להשוות- כפר סבא שמה בכיס הקטן את רמת-גן וגבעתיים.
2. ייתכן שבעבר הדברים היו אחרת, כפי שאני רואה אותם היום- כפ"ס יותר מוצלחת מרעננה.
3. העירייה בכפר סבא מעולה מבחינתי, אני ממש מרוצה מהם במיוחד ממקרים שהצטרכתי וקיבלתי מענה במקום ועל הצד הטוב ביותר (אני כולה חצי שנה גר בעיר). אני מבחינתי מצביע וודאי של ראש העיר בן חמו.
4. השכונה הירוקה מתפתחת ומתפתחת יפה, היא תמשיך להיות אתר בנייה גם בשנים הקרובות, כולנו חייבים להבין ולקבל את זה.
5. אני חושב שהצד של אריק הוא הצד הנכון, קבל "לייק". עדיין הדברים של רוני מקובלים וענייינים.

שיהיה לכולם חג סוכות שמח.

תגובה: דו"ח לתושבים- אוקטובר 2011 14 שנים 6 חודשים ago #17132

הוד שלום .
1.שמחתי לקרוא את המייל שלך ולגלות כי אתה שמח כאן בכפר סבא .
אני עדיין חדש כאן וכפי שציינתי נקודת ההשואה שלי היא רעננה .
בכל עיר ובכל דבר דברים טובים ודברים פחות טובים .. זה לא העניין . רק לפני כמה ימים ביקרנו כאן בספריית הילדים העירונית והתפעלנו מאד ( יותר טוב מרעננה ... ) .. הנקודה היא השכונה שלנו וכאן לטעמי אתה מפספס קצת .
השכונה אמנם מתקדמת אבל בקצב מאד בעייתי . יש בעיות תכנון שנובעות מהצמדות לתב"ע עתיקה (12 שנה ) ויש דברים הדורשים טיפול מיידי . הדוגמא הטובה ביותר היא היוזמה האישית שלי בנושא גני השעשעועים בשכונה . האם אתה מודע לעובדה שבתכנון לא היו גני שעשועים כלל ? תוכנן פארק אחד מרכזי וזהו . באחת מישיבות הוועד שקיימנו עם ראשי העירייה העלתי את הצורך המיידי ודרשתי שינתן פיתרון בנושא . כמובן שזה היה בתמיכה מלאה של כל חברי הוועד שתמכו בבקשה . חודשיים לאחר מכן בישיבת ההמשך הודיעו לנו שהעיריה
החליטה להקצות עוד 2 גני שעשועים צפוני ודרומי ..
נקודה זו מאפיינת היטב את רוב המאבקים שלנו מול העירייה . איך יתכן שאזרח פשוט כמוני ..אחד מתוך 2500 יבין ,יאתר את הצורך ואת הבעיתיות שיש וישאל מה יעשו ילדנו שיהיה כאן צפוף ?? לא בוצעה חשיבה מעמיקה ואין תכנון המתאים לצרכי התושבים בה ועל כן אנו פועלים .
הרשה לי להעביר אלייך במייל אישי את המכתב האחרון שהכנתי לעירייה ובו 15 נקודות חשובות ומהותיות לטיפול מעמיק ומיידי .
אם לא נתעקש ונאבק על הנקודות הללו - דבר לא יקרה . וזה נכון לכפר סבא ,רעננה וכל עיר אחרת בישראל . אנא שלח לי את כתובת המייל שלך ואעביר אליך והתמונה קצת תתבהר לך .
באחת ההודעות מישהו העיר לי כי נוצרת אווירת נכאים ..אז אני מבקש לשים את הדברים בפרופורצייה . הפעילות האישית שלי רלוונטית רק לדברים הדורשים טיפול .אין בכוונתי בפורום או בכל מקום אחר לציין את הדברים הנפלאים והטובים ..אני בטוח שיש הרבה כאלו רק חבל על זמני ועל זמנכם . המטרה לטפל בעיקר ולשפר את השכונה על כל מרכיביה כמה שאפשר ובכל הכוח ובמיוחד בשלב הזה כי אחר כך יהיה מאוחר . כפי שכבר ציינתי מספר פעמים אנו יכולים להתגאות בעובדה שיש דיאלוג חיובי עם ראשי העיריה ,נראה כי להם יש נכונות ורצון אמיתי לשיתוף פעולה . ואת זאת אנו מעריכים מאד . אך יש לראות תוצאות בשטח ובזמן הקרוב .
ולגבי ה " הלייקים " שציינת .. המשך להעביר למי שאתה חושב שראוי ..במקרה שלי אני מוותר . אם בזכות פעילותי מול העירייה נקבל פארק נוסף ,אולי גינה ציבורית ,אולי מרכז ספורט (שאין כרגע " ,שיפור באיכות חיינו בכל הפרמטרים ..זה ה " הלייק " הטוב ביותר כי כולנו נהנה אם יהיו תוצאות .
קרא את המכתב . התמונה תשתנה לך קצת אבל שמור על אופטימיות .
אכן בעוד כמה שנים אני מקווה שהכול יראה אחרת .
להשתמע
רוני

תגובה: דו"ח לתושבים- אוקטובר 2011 14 שנים 6 חודשים ago #17133

• הוד וקרן
  • הוד וקרן's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
אין ספק שפעילותך מבורכת, קבל 1+ (המקבילה של גוגל).
לגביי האימייל, תמצא אותו באתר שאני מריץ לפרוייקט שלנו(תמצא אותו בחתימה המצורפת שלי).

חג שמח, הוד